Skip to content Skip to content

Een veranda, tuinkamer, pergola of woonuitbreiding?

Wanneer u opzoek bent naar een woonuitbreiding of meer kwaliteit van wonen dan zijn er enkel opties het overgeven waard. Uiteindelijk draait het hem om de beleving en de kwaliteit van leven die daaruit ontstaat.

Er zijn genoeg ideeën om enerzijds uw woning uit te breiden, of uw keuken de aandacht te geven die ze eigenlijk verdient. Een uitbreiding is per definitie extra ruimte creëren, maar daarmee is het nog niet de beste of slimste oplossing voor uw wens. We weten dat wanneer men een uitbreiding van een woning realiseert, de waarde van de woning ook stijgt, wat nooit een slecht idee is. Maar wanneer het slim wordt aangepakt, kan het ook uw beleving en uw kwaliteit van leven zienderogen doen stijgen.

woonuitbreiding willems veranda

Enkele belangrijke tips bij het kiezen van een uitbreiding.

   1. WEES SLIM MET UW RUIMTE

Deel uw ruimte steeds in met het oog op je eigen comfort qua beweging. wanneer u een keukenuitbreiding doet, hou dan rekening met opbergmogelijkheden, om een zo groot mogelijke open ruimte te behouden, wat steeds aangenamer voelt als je erin staat.

Als gevolg hiervan blijft er mogelijk meer ruimte over in uw keukenuitbreiding dan u zich in eerste instantie had voorgesteld, waardoor de kamer een betere, meer open sociale ruimte voor u en uw gezin wordt.

Bij een leefruimte kan u het beste voor een open ruimte kiezen. Om dit ruimtelijk gevoel nog te versterken kiest men het beste voor een glazen uitbreiding. Dit kan een hedendaagse woonuitbreiding zijn, een veranda-aanbouw in de gewenste stijl zijn, een orangerie die resoluut als trekpleister kan dienen of een ruimte tuinkamer die u midden in het groen doet belanden. Door de ruimte te maximaliseren door het gebruik van natuurlijke lichtinval kunt u een heel nieuwe beleving realiseren, waar menigeen van je vrienden en familie trots op zal zijn.

   2. VOEG LICHT TOE AAN UW WOONUITBREIDING!

Licht speelt een cruciale rol in uw ontwerpstrategie, omdat het verschillende delen van uw huis met elkaar verbindt. Uw dak keuze speelt daarom een ​​belangrijke rol bij het bepalen van hoeveel licht uw nieuwe uitbreiding zal vullen.

licht dakkoepel

Een dak met een glazen dakkoepel of kapel combineert de klassieke stijl van een oranjerie met kenmerken van een glazen uitbouw. Wat betekent dat het meer licht binnenlaat en een beter zicht binnen biedt, alsook visueel het genot van de verschillende seizoenen vergroot.

Wanneer u voor een veranda aanbouw kiest, trek je automatisch meer natuurlijk licht in je huis. Een populaire keuze is de combinatie van keuken met een veranda aanbouw. Het is een win win situatie door overvloedig lichtinval, waar uw keuken mee van profiteert.

 

   3. GA VOOR EEN OPEN ZICHT!

Een ander geweldig idee voor een uitbreiding van een moderne veranda, tuinkamer, orangerie of woonuitbreiding is om een ​​uitbreiding te creëren die naadloos aansluit op uw huis voor een groter gevoel van ruimte. Door de binnenmuren in uw huis te slopen kan het helpen om bijvoorbeeld van uw keukenuitbreiding het middelpunt van uw huis te maken.

grote glazen ramen met zicht op de tuin

Maar niet alleen binnen kan het interessant zijn om meer openheid te bekomen, ook naar buiten toe is vandaag meer dan de standaard. Door voor een woonuitbreiding met een “uit”-zicht te kiezen stijgt uw woning in waarde en beleving. Kies daarom voor open ramen, glazen uitbreidingen om uw huiselijke beleving te vergroten. Verbind als het ware uw woning met uw tuin, want genieten is dan de boodschap!

 

   4. MAAK UW RUIMTE MULTIFUNCTIONEEL!

Als u een ruimte wilt die multifunctioneel is en ontworpen voor elke gelegenheid - om nog maar te zwijgen van het weer - dan is een veranda, tuinkamer, orangerie of een woonuitbreiding met oog voor natuurlijk lichtinval de oplossing voor uw zoektocht naar verschillende typen van uitbreidingen. Naast het praktische van deze vorm van verbouwen is het ook trendy om deze stijlelementen met je woning te verbinden vandaag. Anno 2021 kiest men om deze redenen resoluut voor dit type van woonuitbreidingen. Ook is het makkelijk te integreren met uw woning, of het nu om een bestaande woning gaat of een nieuwbouw. Maak het uzelf gemakkelijk en kies voor modern comfort waar u en uw gezin nog lang van kan genieten, weer of geen weer.

 

vele stijlen veranda en tuinkamers