Skip to content

Een tuinkamer is de ultieme uitbreiding van jouw huis

Willems Nov 19, 2021 1:00:00 PM
lichtrijke tuinkamer

Als je een tuin hebt en je wilt hier optimaal van genieten, is een tuinkamer eigenlijk onmisbaar, want het biedt je de ideale mogelijkheid om tegen alle weersomstandigheden in, in alle comfort te blijven genieten van je eigen tuin.

 

hedendaagse woonuitbreiding met zicht op de tuin

De tuin is zoals een postkaartje van vroeger of een landschapsfoto van een ontspannen plek op reis. Elke dag opnieuw zal het uitzicht van je tuin mee aan de basis liggen van je goed humeur. Want ruimte schept rust, wat we in deze drukke tijden wel kunnen gebruiken. Dus, naast comfort en rust, biedt een tuinkamer ook de extra ruimte die je manier van wonen op een positieve manier ingrijpend kan veranderen.

 

Maak er je eigen plek van

Zo bestaan er verschillende toepassingen van tuinkamers. Wat voor de ene een hobbyplek is, kan voor de andere een gezellige ontmoetingsplek zijn met vrienden of familie. Een tuinkamer is zoveel meer dan alleen maar het zicht op je tuin. Afhankelijk van de gewenste grote van uitbreiden bestaan er verschillende formules die het maximale uit je tuinkamer zullen halen. Wanneer je het verstandig aanpakt met je bestaande woning kan je véél extra ruimte genereren waar je veel plezier aan gaat beleven. Zo heb je de tuinkamer die dienst doet als een lichtrijke leefruimte extensie van je woning, de tuinkamer die een én pergola én tuinkamer met elkaar verbinden, de tuinkamer als een wintertuin en de tuinkamer die dienst doet als een plek om tot rust te komen.

 

Geniet langer van het buitenleven dankzij een tuinkamer

Dankzij de hoogstaande isolatiewaarden (lamda-waarden) van het glas én de draagstructuur geniet je des te meer van warmte in de winter en koelte in de zomer. Hierdoor beleef je je tuin plots 365 dagen van het jaar en hoef je niets te missen van het buitenleven.

BLOG9  5 belangrijke tips voor een woonuitbreiding-3

Geniet, want hier draait het uiteindelijk allemaal om. Een tuinkamer stelt je in staat om zowel van het buitenleven als het comfort van binnen te genieten van je uitzicht.

Daarnaast heeft een tuinkamer natuurlijk ook een luxe uitstraling en zal deze aanbouw absoluut waarde verhogend voor je woning zijn. Ook dit is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

 

Materialen en kleur

Elke tuinkamer kan ontworpen worden zoals de klant het wenst. Geen beperkingen, behalve dan bouw- en stedenkundige restricties, in ontwerp, kleur en stijl. Je kan zo je eigen droomplek samenstellen. Het meest gangbare is een draagstructuur uit aluminium om een zo sterk mogelijke en minst belastend effect te hebben op de te realiseren ruimte. Aluminium is perfect te moduleren om zo tal van stijlen te ontwikkelen.

moderne tuinkamer

Dit kan van hyper modern tot romantisch of klassiek gaan. Ook de keuze van kleur is geheel vrij te kiezen. Zo wordt doorgaans de kleur van een tuinkamer afgestemd op de reeds bestaande kleuren van ramen en deuren. Maar niets houd je tegen om een eigen accent te leggen.

Het is niet omdat de draagstructuur van deze extensie aluminium is dat er geen hout kan worden gebruikt. Veel mensen houden van hout en de warmte die dit materiaal uitstraalt. Dit is perfect toe te passen in elke type van uitbreiding. Zo kan de afwerking volledig in hout worden uitgevoerd.

En dankzij deze flexibiliteit in toepassingen en materialen is zowat elke stijl, smaak en type uitbreiding vandaag de dag mogelijk.