Skip to content Skip to content

Duurzame en kwalitatieve poolhouses

duurzaam poolhouse

Een goed en doordacht ontworpen poolhouse maakt de zomer toegankelijker en spannender dan een mooie zomer op zich al kan zijn. Een eigen poolhouse heeft iets exotisch. Het is als een eigen paradijselijke eiland in uw eigen achtertuin. Van volwaardige tropische zwembadoverdekkingen in de achtertuin tot poolhouses en lounge-ruimtes naast het zwembad, er is iets voor elk budget en elke stijl.

6 handige tips om dit stukje paradijs mee zinvol vorm te geven  

 

Gebruik een duurzame constructie, opdat het decennia lang kan meegaan

Kies voor kwaliteit, want een poolhouse heeft het doorgaans zwaarder te verduren dan elk ander bijgebouw. Door het in en uitspringen aan het zwembad zijn kwaliteitsvolle materialen geen overbodige luxe. Deze kwaliteitsvolle materialen zorgen er ook voor dat u langer kan genieten van uw eigen vakantieplek dan de zomerperiode alleen.

zwembadoverkapping

Voorzie een barruimte

Een poolhouse of zwembadoverdekking is een plek gemaakt om te ontspannen, te sporten te genieten… van het leven. Wanneer alle luxe en comfort binnen handbereik ligt, is genieten kinderspel.  Met een barruimte voor het bereiden van cocktails dient elk vakantiegevoel zich bij iedereen spontaan aan.

 

Voorzie een opbergruimte, voor alles wat je niet wil zien of horen…

Behalve dat het een leuke plek is om rond te hangen, moet uw poolhouse ook een afgesloten opbergruimte bieden voor al het technisch materiaal en of zwembad speelgoed. Zorg dat het gescheiden is van de bar of de lounge hoek, opdat u niet visueel wordt afgeleid van uw feeststemming.

 

Durf te combineren met een pergola … en haal de heerlijkste vakantie in huis.

Als u kiest voor een poolhouse, denk dan onmiddellijk aan al de tijd die u en uw gezin gaan doorbrengen op deze wonderlijke plek. Optimaliseer het genot door een pergola aanbouw.  In een oogwenk heeft u een lounge-plek erbij.

trendy poolhouse pergola

Creëer een echte vakantie ontsnapping!

Bij het ontwerpen van een vakantieplek moet de poolhouse in combinatie met een pergola aanvoelen als een ware zomerse ontsnapping. Wanneer het oog voor detail aanwezig is kan men de ruimte ook omtoveren tot een waar exclusieve bestemming door het gebruik van kussens, kaarslicht, houten meubilair, linnen doeken … kortom alles wat een romantische sfeer oproept.

 

Voeg een badkamer toe als de ruimte het toelaat.

Een badkamer bij het zwembad is zo'n luxe. Vooral wanneer uw woning op een afstand staat van uw zwembad. Ook bespaart u onnodige passage doorheen uw huis wanneer vrienden of familie mee plaatsnemen aan uw paradijselijke plek.

 

Het tussenseizoen: de ideale man’s cave.

duurzame poolhouse

Als de warme avonden of speelse zomerdagen voorbij zijn, kan uw poolhouse, omgetoverd worden tot een echte man’s cave. Ook de jeugdige versie van de papa kan zich dan geheel wijden aan sport en ontspanning. Hetzij virtueel of met een competitie echte tafeltennis.