Skip to content Skip to content

De hedendaagse woonuitbreiding

Willems veranda als hedendaagse woontuibreiding

Steeds meer mensen geven er vandaag de dag de voorkeur aan om te bouwen in moderne woning volumes. Strakke lijnen, vernieuwende materialen, sobere vormen, dynamische vlakken, veel glas: de moderne woning is een feit. Meer dan bij andere bouwstijlen, krijg je hier een vernieuwende variatie in vormgeving en materiaalgebruik.

In contrast met de klassieke gevelvlakken, zijn grote raampartijen ook typisch voor een moderne bouwstijl. Maar niet alleen het uitzicht van een doorsnee woning is sterk veranderd, ook het volume is heden ten dage veel beperkter geworden. Mensen wonen doorgaans kleiner en veel daardoor ook energiezuiniger.

Moderne veranda-1

Een beperkt oppervlakte

De doorsnee woonoppervlakte van de Vlaming daalt naarmate de jaren verstrijken. Door deze onomkeerbare trend van wonen moet alles veel compacter worden ingericht, wil men een ruimtelijk gevoel behouden. En toch blijft de behoefte om ruimte te beleven één van de grootste zorgen bij mensen. Om aan deze behoefte te voldoen is de hedendaagse woonuitbreiding waarbij veel glas wordt toegepast de oplossing op maat voor veel mensen.

 

Een hedendaagse woonuitbreiding

Een hedendaagse woonuitbreiding is overheersend eenvoudig qua vlakken. Grote raampartijen sieren de ruimte. Een woonuitbreiding kan volledig geïntegreerd zijn in de bestaande gevels, waardoor de uitbouw, en de extra gewonnen vierkante meters naadloos overgaan met de bestaande woning.

4

Gesloten, half open of open bebouwing

Een woonuitbreiding is aanpasbaar voor elk type van woning. Of het nu om een open, gesloten of half-open bebouwing  gaat, de op maat gemaakte hedendaagse woonuitbreidingen zijn steeds implementeerbaar in een nieuwe of bestaande woning. Een van de grote troeven van een hedendaagse woonuitbreiding is het op maat gemaakte concept en de snelle realiseerbaarheid ervan.

 

Energiezuinig

Anderzijds zijn de hedendaagse woonuitbreidingen van Willems veranda’s, de meest energiezuinige op de markt. Door grote raampartijen die tot trippel gelaagd zijn, en de isolerende op maat afgewerkte muren of steunen, stijgt de energie-efficiëntie van de woning.  Het moderne karakter van een hedendaagse woonuitbreiding bestaat uit de laatste nieuwe ontwikkelingen en kan de hoogstaande zon in de zomer buiten houden, terwijl je toch kan genieten van de warmte van de lage winterzon. Kortom, meer licht en meer warmte!

Willems Veranda-4

Indien een woonuitbreiding 100% op het zuiden staat gericht is een bijhorende pergola of een brede overkapping een esthetische en functionele oplossing om dubbel te genieten van de gewonnen schaduw in de zomer.