Skip to content Skip to content

Pergola inspiratie en tips met Willems Veranda's

pergola

Een pergola is een heel unieke manier van het buitenleven beleven. De tijd dat het alleen bedoeld was om rustig een boek te kunnen lezen zonder in de volle zon te zitten is voorbij. Vandaag hebben pergola’s veel meer invullingen zoals de ‘outdoor man cave’, game- en music-hub voor de jeugd. Tegenwoordig is het trendy om te bbq'n  onder een pergola.

hedendaagse-pergola-leefveranda-koersel-willems-344-2

Maar de ene pergola is de andere niet. Het aanbod op de markt vandaag is groot en er zijn heel goedkope en hippe pergola’s die u doen geloven in instant beleving. De realiteit is anders.

Ook een pergola moet uit degelijke materialen en structuren gemaakt zijn, want het staat net zo goed elke dag in weer en wind, zoals je woning. En zo'n constructie horen een lange tijd mee te gaan, me dunkt.

Bij pergola’s zijn er verschillende gangbare opties:

 

De alleenstaande pergola:

Deze pergola is een alleenstaande constructie. Zoals bij een poolhouse, biedt deze constructie een ideaal toevluchtsoord voor rust of feestjes.  De jeugd trekt zich hier nogal makkelijk terug, en hoeft daardoor de woning of tuin niet te verlaten.

WV_pergola_001_01072020-medium

De aanbouw pergola:

Deze kan een gedeelte of de gehele gevel van je woning bestrijken. Deze klassieke en populaire vorm van pergola creëert een mooie buitenruimte aan een bestaande woning. Deze pergola’s zijn samen te stellen naar de wensen van de klant. Zo bestaan er open versies en vaste versies met windschermen. Ook bestaat de optie om voor verrijdbare windschermen te kiezen. Zo kan u naargelang het weer uithaalt, u uit de wind zetten.

pergola en veranda

 

De multi- uitvoering:

Veel mensen houden van de pergola-beleving en willen deze graag mee integreren in hun grotere plannen. Wanneer je kiest voor het grondige werk kan je pergola en veranda perfect met elkaar verbinden. Zo ontstaat er een eenheid in stijl.

Stijl, kleur en materiaal:

Pergola’s zijn volledig op maat gemaakt. Dit in grote als ook in stijl en kleur. Weet dat elk professioneel vervaardigde pergola een meerwaarde geeft aan je woning. Strakke moderne pergola’s of romantische stijlen zijn legio.

houten schutting pergola

Doorgaans zijn pergola’s in aluminium, omdat deze licht, sterk en onderhoudsvriendelijk zijn. Alle kleuren zijn toepasbaar op aluminium. Ook overspannen deze constructies grote afstanden, en zijn ze perfect te bewerken voor tal van technische snufjes zoals usb connecties, verlichting, stopcontacten etc.…

Ook hout is een gegeerd materiaal voor pergola’s. Niet zozeer in draagstructuur, maar eerder in afwerking en uitstraling. Mooie rustieke windschermen geven de nodige bescherming, maar ook de nodige karaktervolle uitstraling.

Glas kan ook perfect dienen als windscherm. Alleen is de regel bij een pergola dat er steeds minstens één flank van de constructie open blijft.

Tip: Een pergola vraagt niet altijd om grote grondwerken, en zijn daarom snel te realiseren.