Skip to content Skip to content

Tips om jouw veranda er als nieuw te laten uitzien!

De temperaturen stijgen en de dagen worden langer. De lente is er om te ontspannen en te genieten van de zon. Dit is een leuke periode om tijd door te brengen in de tuin of een boek te lezen in jouw veranda. Ook al is het Belgische weer sinds jaar en dag onvoorspelbaar, een veilige plek om je terug te trekken in een veranda, tuinkamer of woonuitbreiding geeft jou toch de optie om te blijven genieten van het uitzicht op jouw prachtige tuin als het weer minder zou zijn!

WV_pergola_001_01072020-medium

Met het goede weer voor de deur zullen er weer barbecues, tuinfeesten of kortom eetmomenten buiten plaatsvinden. Wees dus goed voorbereid en zorg dat jouw veranda of pergola er op zijn best uitziet voor jouw gasten. Volg onderstaande tips voor een flinke onderhoudsbeurt.

 

Een kijk op de sterren

De bouwtechnieken hebben een lange weg afgelegd sinds de standaard veranda, waardoor een moderne aanbouw, veranda, tuinkamer of woonuitbreiding nu veel opener en energiezuiniger is. Als je een oude veranda wilt laten vervangen, kan dit zonder een nieuwe bouwvergunning, indien alles al vergund was. Een nieuwe glazen woonuitbreiding kan wonderen doen voor jouw woning, zowel aan de buitenzijde als aan de binnenkant. Ook zal jouw portemonnee er op lange termijn beter van worden dankzij de energiezuinige toepassingen.

veranda met zicht op de sterren

Check de dakgoot

Als de buitenkant van jouw veranda jaren weer en wind heeft moeten doorstaan, is vuilophoping in de dakgoot een normale zaak. Daarom is het belangrijk om dakgoten op jaarlijkse basis te onderhouden en regelmatig schoon te maken! Een opeenhoping van bladafval en ander organisch materiaal kan vuil verspreiden, waardoor de veranda er wat slordig uit kan zien. Als je denkt dat een deel van het dakgoot-systeem kapot is, moet dit zo snel mogelijk worden vervangen. Dit is doorgaans geen moeilijke ingreep.

 

Een nieuwe zonwering

Zonweringen zijn een essentieel onderdeel van elke veranda! Ze helpen de hoeveelheid licht die de ruimte binnenkomt te regelen en kunnen de kamer ook doen afkoelen en het meubilair beschermen tegen verschijning door de zon. Zonweringen voegen ook een decoratief element toe aan de kamer. Vandaag de dag zijn er diverse en stijlvolle toepassingen voor elk type woonuitbreiding, veranda of zelfs pergola’s voorhanden. Ook de kleur van de zonweringen zijn perfect af te stemmen op jouw type veranda.

zonwering

Breng de buitenwereld naar binnen

Wat de meeste mensen leuk vinden aan veranda’s en panoramische woonuitbreidingen is het beste van twee werelden: een combinatie van buiten en binnen. Dit gevoel kan je versterken door zoveel mogelijk groen in jouw nieuwe ruimte toe te passen. Decoratieve bomen, potplanten en kruiden zien er geweldig uit in open ruimtes. Ook een levende muur met diverse planten kan je beslist proberen. Deze mooie creaties vragen wel enige vorm van aandacht en controleer daarom altijd welke planten geschikt zijn voor de temperatuur en luchtvochtigheid van jouw veranda of woonuitbreiding.

groene omgeving veranda

Pas deze tips toe en jouw veranda of woonuitbreiding zal er als nieuw uitzien!