Skip to content Skip to content

Tips voor jouw toekomstige woonuitbreiding

Glazen woonuitbreidingen, zei het geïntegreerd of als geïsoleerde tuinkamer straalt ontegensprekelijk klasse uit. Hoe groter de glaspartijen, hoe groter het wow-effect visueel, alsook qua beleving binnenin. Je trekt als het ware je ‘365-dagen’ omgeving mee naar binnen, als een onderdeel van je interieur. De meerwaarde bij een woonuitbreiding, pergola of tuinkamer zijn legio. Zo ook de toepassingsmogelijkheden, volgens architecten. Bij elk huis past een type woonuitbreiding, ongeacht de functie, ligging of oriëntatie. Doordat de materialen vandaag de dag onbeperkt zijn, kunnen allerhande stijlen voor woonuitbreidingen worden gerealiseerd. Of je huis nu jong of juist een heel oude geschiedenis met zich meedraagt maakt vandaag de dag niet meer uit. Naast het surplus qua beleving, comfort en meerwaarde aan je woning zijn er nog een aantal interessante tips die je mee helpen de juiste woonuitbreiding voor jouw woning te kiezen. 

Oriëntatie

Komt je gewenste woonuitbreiding zuidgericht of noordgericht te liggen… voor alles is een oplossing. Elke oriëntatie heeft zijn voordelen. Wanneer de woonuitbreiding zich zuidwaarts richt, hou dan bevoordeeld rekening met de felle middagzon. Bij Willems veranda’s zijn ze hier reeds decennia lang mee vertrouwd en hebben ze de perfecte zonwering, overkapping of afschermingen ontwikkeld, naast de bestaande optie van thermisch regulerend glas. Hierdoor is het heerlijk koel vertoeven tijdens de warme zomerdagen…

Lig je woonuitbreiding noordwaarts, dan is zonwerende beglazing niet nodig in de wanden.

Willems Veranda-2

‘Tijdens de herfst geniet ik persoonlijk het meest met mijn gezin van onze woonuitbreiding met zicht op de tuin. Terwijl de bladeren van de bomen verkleuren tot een prachtig schouwspel, genieten mijn man ik van de warmte en het comfort terwijl we buiten de drukte van de vogels in de aanloop naar de winter gadeslaan’  

Jasmina, psychologe en moeder van 2 kinderen.

 

Gezelligheid en warmte

Glas mag dan wel typerend zijn voor een woonuitbreiding, maar door juiste keuze van afwerkingsmaterialen kan de woonuitbreiding heel persoonlijk worden ingevuld. Naast Aluminium en glas is hout een absolute topper als het aan komt op gezelligheid en warmte. Door het gebruik van kwalitatief hoogstaande natuurlijke materialen als hout, verhoogt dit de authenticiteit qua beleving en het versterken van de indruk van het buitenleven binnenshuis. Door de hoge kwaliteit is het hout absoluut duurzaam zowel voor binnen als buitenafwerking. Naast een extra isolatiewaarde is hout vandaag zodanig behandeld dat het een uiterst onderhoudsvriendelijk materiaal is geworden. 

Ontwerp zonder titel-Dec-20-2020-01-58-01-93-PM

Technische integratie

Een laatste belangrijke tip is tijdig nadenken over de integratie van verschillende technische zaken zoals licht, audio, warmtebron of airco en andere applicaties om jouw comfort te verhogen. De technische vooruitgang maakt het steeds meer mogelijk om alles perfect te integreren ten voordele van de afwerkingsgraad. 

Bij Willems veranda’s begeleiden we de klant hierin stap voor stap om hun ideale woonuitbreiding, pergola of tuinkamer zo persoonlijk mogelijk in te richten in de beste materialen. Door deze kwaliteitsvolle aanpak bij Willems wordt de beleving zo een stuk luxueuzer ervaren door de klant, dan welk andere kamer ook  in het huis.