Skip to content

De verschillende stijlen van woonuitbreidingen

Willems Jun 13, 2022 12:05:00 PM

Bent u op zoek naar woonuitbreiding-ideeën? Ideeën waar licht en transparantie de regel zijn? Wilt u een kijk behouden op de buitenwereld, uw tuin of een goede visibiliteit naar de straatkant toe voor uw zelfstandige activiteit?  Dan is een veranda, tuinkamer of een woonuitbreiding de juiste en mooiste manier om een extra ruimte toe te voegen aan uw woning, of bedrijf.

Het is tevens een ruimte die ontworpen is voor plezier, waar u optimaal kunt genieten van de vroege ochtendzon of de ondergaande avondzon, alsook voor een optimaal in natuurlijk licht badende werkplek voor uw zelfstandige activiteit.

_DSC0211-1

Of u nu droomt van een schuin verandadak of een naadloze dubbele schuifdeuren die de tuin naar binnen brengt, het modulaire karakter van een veranda of tuinkamer-ontwerp betekent dat het vrij eenvoudig is om een ​​op maat gemaakte oplossing voor uw ruimte te creëren.

Naast het modulaire karakter is er ook nog de esthetische afwerking. Ieder van ons heeft zijn of haar eigen smaak, en dat mag gezien worden. Vandaag is elke woonuitbreiding een op maat gemaakte uitbreiding, waar klanten uit een breed gamma kunnen kiezen qua stijlen. De drie grote stijlen zijn moderne stijl, landelijke stijl en traditionele stijl.

 

De moderne stijl.

Vandaag grijpen mensen het gemakkelijkste naar een moderne stijl wanneer ze overwegen om een relatief grote woonuitbreiding uit te voeren. Het mooie aan een moderne aanpak is dat het zich leent tot elk tijde woning. Of het nu een oude of nieuwbouwwoning is, een moderne stijl geeft al snel een grote meerwaarde aan uw woning.

hedendaagse veranda, woonuitbreiding

Een landelijke stijl

Een landelijke stijl streeft een zo natuurlijk mogelijke integratie tussen de woning en de natuurlijke omgeving na. Een landelijke stijl kan een moderne interpretatie zijn  of een typische hedendaagse veranda stijl met stijlkenmerken van de bestaande woning als terugkerend accent. Met oog voor detail en optimaal comfort sluiten deze realisaties naadloos aan bij de bestaande woning.

landelijke tuinkamer

Een traditionele stijl

Een traditionele stijl is meestal verbonden aan tijdsperiodes, zoals een romantische tuinkamer, een klassieke veranda of een neo-klassieke veranda. De verschillende kleuropties maken het vandaag veel makkelijker om elke type uitbreiding op een bestaande woning af te stemmen.

tuinkamer

Al deze stijlen en soorten van woonuitbreiding zijn onderling nog eens met elkaar te combineren. Zo is het tegenwoordig gebruikelijk om én een veranda, pergola en woonuitbreiding in een gegeven te realiseren. En met succes!

hedendaagse combinatie veranda, woonuitbreiding en pergola