Skip to content Skip to content

Kwaliteit in service en materialen

Woonuitbreidingen en veranda’s die weer en wind doorstaan en bovendien onderhoudsvriendelijk zijn? Dat zijn de uitdagingen die Willems is aangegaan, om de klant een zo goed mogelijk comfort te bieden. Elke woonuitbreiding of veranda is steeds onderworpen aan een kwaliteitscontrole tijdens het productieproces alsook voor en na de oplevering. Een sterke afwerking staat garant voor een hoge klantentevredenheid. Naast onze degelijke service is het gebruik van kwalitatieve materialen niet te verwaarlozen in dit hele proces.

 

aluminium woonuitbreiding

 

Duurzaam en onderhoudsvriendelijke aluminium

Aluminium is veelzijdig. Het is moduleerbaar, sterk, licht en niet onderhevig aan erosie. Bovendien is het onderhoudsvriendelijk en oogt het heel eigentijds. De neutrale eigenschap van aluminium maakt dat het perfect aansluit bij een brede waaier aan bouwstijlen. Het voordeel van aluminium is dat het in elke wenselijke kleur te verkrijgen is.  Bovendien is aluminium bijzonder onderhoudsvriendelijk voor de klant. Dit maakt aluminium het geliefdste product voor iedereen die graag grote overspanningen naar buiten toe wil doen bij verbouwingen.  

Tegenwoordig werken we met thermisch onderbroken profielen die ons in staat stelt om een hele constructie te maken volgens de huidige strenge isolatienormen.

 

Hout

Het gebruik van hout wordt bij Willems alleen maar als constructietoepassing gebruikt. Hout mag dan thermisch een goede isolator zijn, als buitenschrijnwerk is het niet geschikt voor een woonuitbreiding of een veranda. Door wisselende weersomstandigheden die inwerken op het hout is het minder geschikt in onderhoud. De jaarlijkse opschuur en nabehandeling van hout, om het is stabiliteit en leeftijd te voorzien, zorgt ervoor dat dit een immens karwei wordt. Daarom kiest Willems nooit voor hout als buitenschrijnwerk.

moderne veranda

 

Glas

Glas is doorgaans geen goede isolator. Enkel glas heeft een Ug waarde van 5,8. De Ug-waarde (vroeger K-waarde) geeft dus aan hoeveel warmte er per seconde door 1 mІ isolerend glas gaat bij een constant verschil in temperatuur tussen de binnen en buitenomgeving. Resultaat: hoe lager dit getal, hoe beter de isolerende waarde.

Enkel glas wordt niet meer gebruikt en voldoet helemaal niet aan de strenge opgelegde isolatienormen. De enige optie is het gebruik van dubbel of trippel gelaagd glas. De waarden van dubbel gelaagd glas liggen rond de 2,8 ug waarde. Dit is al een hele verbetering ten overstaan van enkel glas. De luchtspouw tussen het dubbelglas zorgt als een extra isolatie. Wanneer de luchtspouw voorzien is van Argon edelgas en er gebruik wordt gemaakt van een warmtereflecterende coating op één van de glaspartijen dan zakt de ug waarde nog verder onder de 1,2.

Bij een drievoudige gelaagdheid van glas waarbij de beide luchtspouwen voorzien zijn van Argon, zakt de ug waarde zelfs onder de 0,6.

Deze extra investering zorgt wel voor een veel grotere energiebesparing tijdens de tussenseizoenen en de koude wintermaanden. De warmtereflecterende coating zorgt eveneens voor een vertraging van opwarmen tijdens de zomermaanden.

Dus dubbel of tripel gelaagd glas staat dus gelijk aan veel energie besparen!

 

dubbel glas

 

De keuze van Willems

De keuze van aluminium en dubbel- of drievoudig gelaagd glas is een bewuste keuze van Willems. Wij kiezen om de meest energiezuinigste woonuitbreidingen en leefveranda’s te plaatsen in België. Deze kwaliteitsbenadering zorgt in de eerste plaats voor een veel groter comfortbeleving bij de klant.