Skip to content Skip to content

Ondernemen met zicht op de tuin!

bedrijfsuitbreiding

 

Als startende zelfstandige is het niet gemakkelijk om alles volgens wens en budget te investeren. Alles kost een hoop geld en daarom is het meer dan welkom wanneer er oplossingen worden aangeboden die naast kwaliteit ook zeer budgetvriendelijk zijn. Wanneer je als zelfstandige wilt starten heb je in de eerste plaats een adres nodig waar je zaak gehuisvest is. Het is meer dan waarschijnlijk dat je een eigen plek, bureau of atelier nodig gaat hebben. En hier wringt meestal het schoentje …

Of je neemt het risico en gaat een huurcontract aan van een bestaande bedrijfsruimte (wat steeds langetermijncontracten zijn) of je koopt een bedrijfspand dat voldoet aan de noden van je onderneming. Alles kost geld, en daarom is een goed financieel plan van groot belang. Niemand wordt graag met een faling of stopzetting van zijn of haar zelfstandige activiteit geconfronteerd, omdat de kosten te hoog oplopen.

horeca uitbreiding

De oplossing? Wees creatief!

Als startende zelfstandige is voorzichtigheid steeds geboden. Wees creatief in je ondernemen en laat je mee inspireren door de trend van de huidige generatie.

Vandaag de dag zijn de bouwvoorschriften zeer streng en dat beperkt je al snel in je klassieke uitbreidingsmogelijkheden als zelfstandige ondernemer. Laat je daarom inspireren door stijlvolle hedendaagse oplossingen die het gat in de markt opvullen, om snel en efficiënt te kunnen starten met je onderneming.

 

Een tuinatelier: Een alleenstaand atelier of werkbureau te midden van de natuur.

De tuinateliers zijn zeer populair omdat ze snel en volledig naar wens te realiseren zijn. Een tuinatelier voorziet u van alle nutsvoorzieningen en comfort om heel het jaar door er gebruik van te kunnen maken. Dankzij dubbel- of drievoudig gelaagd glas, hoogrendementsglas, zonwerende filters en geïsoleerde aluminium profielen boet je nooit in aan comfort. Alle andere technische integraties zoals airco, warmtepompen etc. zijn hier natuurlijk ook mogelijk.

wachtzaal

De grootte van oppervlakte is vrij te kiezen, indien een goedkeuring van de dienst stedenbouw in je gemeente is bekomen.

Deze tuinateliers zijn de oplossing voor veel startende zelfstandigen. Dit kan gaan van make-up studio, personal coaching, psychologenpraktijk tot een pottenbakkers atelier. Elke invulling is hier mogelijk.

Genieten van een panoramisch zicht. Maak gebruik van de schoonheid van je tuin om volledig tot rust te komen en geconcentreerd je onderneming verder uit te bouwen. Wie wil er nu niet werken met zicht op de natuur? Meestal levert het zicht op je eigen tuin een veel mooier en inspirerender uitzicht op dan doorsnee kantoor of bedrijfspand in België.

 

Een werk- of bureau-veranda: een kwaliteitsvolle werkruimte naast je woning.

Een ‘werkveranda’ is hetzelfde als een leefveranda, maar dan uitsluitend bedoeld voor professioneel gebruik. Zo kan een werkveranda in een strak hedendaagse stijl een ideaal bureau zijn waar enkele mensen administratief of intellectueel werk in kunnen verrichten. Wanneer er bovendien gekozen wordt voor een lichtstraat in het dak, is de beleving helemaal top. Geen gesloten bureaus meer met tl-lampen, maar een werkplek badend in natuurlijk daglicht. Daar kan niets tegen op! En wat als je nu eens een wellness uitbaat?

wellness

Ook de grootte van oppervlakte is vrij te bepalen, volgens de bouwvoorschriften van je gemeente. Deze werkveranda’s zijn de ideale oplossing – wanneer duidelijk met een deur gescheiden van de privé woning- voor vrije beroepen die op korte termijn, zonder verlies van inkomen, een extra ruimte nodig hebben voor administratief personeel of als wachtzaal voor hun cliënteel.

Wachten als patiënt op je consultatie bij de dokter of gezondheidsmedewerker, terwijl je geniet van een uitzicht op een stukje groen zal veel meer positieve vibes terug geven dan gelijk welk doorsnee ziekenhuisbezoek.

 

Een werk- of bureau-uitbreiding aan je zaak of woning: haal het maximale uit je onderneming.

Een werkuitbreiding is zoals een woonuitbreiding, maar dan uitsluitend voor professionele doeleinden. Door gebruik te maken van het openbreken van de bestaande constructie en dan uit te breiden met grote raampartijen creëer je veel meer ruimte dan je zou denken op plan of papier.

zelfstandige zaakvoerder praktijk

Hierdoor hoef je als zaakvoerder niet een nieuwbouw te zetten of een aanpalende bouwgrond te kopen. Denk even creatief door en zie de mogelijkheden om de bestaande blinde muren open te breken en zo rondom je woning of zaak een geheel nieuwe ruimte te creëren die baadt in het licht.

Deze aanpak is heel populair bij ondernemers die snel extra bureaus nodig hebben of bij veel horecazaken en agrotoerisme die stijlvol willen uitbreiden om hun klanten kwalitatief te kunnen blijven verwennen.

agrotoerisme uitbreiding

Al deze oplossingen zijn met reden populair bij zelfstandige ondernemers en vrije beroepen. Naast de stijlvolle realisaties zijn ze ook nog snel te maken. Bij Willems maken ze de volledige constructie eerst in de eigen productiehallen, voordat deze daar en op dat moment geplaatst worden. Hierdoor kun je zonder zorgen je zelfstandige activiteit blijven uit oefenen en moet je dus niet sluiten. Dit is een absolute win-win situatie die steeds meer en meer de markt aan het veroveren is. En terecht!