Skip to content Skip to content

Een keuken met een panoramisch zicht

Stel je voor: terwijl je in de keuken bezig bent met koken, geniet je van een adembenemend uitzicht op je weelderige tuin. Bij Willems Veranda's begrijpen we dat een keuken met panoramisch zicht niet alleen een praktische werkruimte is, maar ook een oase van rust en inspiratie. In deze blog duiken we dieper in op het concept van een keuken met een ongehinderd uitzicht op de tuin en laten we je zien hoe Willems Veranda's dit droomontwerp tot werkelijkheid kan maken. Ontdek hoe je van koken een unieke ervaring maakt, omgeven door de schoonheid van de natuur.

woonuitbreiding met keuken

Koken

Het zit in ons vervat om steeds op zoek te gaan naar, om het functionele aan het aangename te koppelen. Zodoende ook wij als verandabouwer. Een van de meest gevraagde invullingen van een leefveranda of woonuitbreiding is de dubbele invulling van de uitbreiding. Mensen leven niet meer in aparte kamers en gesloten ruimten. Daarom dat mensen bij ons komen met het verlangen om meer natuurlijk licht in hun leefwereld te brengen. Naast een living-invulling kiezen veel klanten steeds meer voor een keuken / living invulling van de nieuwe uitbreiding.

Daar zijn alleen maar belangrijke redenen voor:

Renovatie

Bij een renovatie of een uitbreiding van een bestaande woning, gaat het niet alleen om het vervangen of slopen van muren of vloeren. Wanneer deze worden aangepakt in een project is het verstandig om te kijken of de nutsvoorzieningen in uw woning ook een facelift nodig hebben. En laat nu net een leefveranda of woonuitbreiding de ideale en voordeligste oplossing zijn om een renovatie te doen. Gezien er een draagplateau of fundering op bepaalde plaatsen moet komen voor de uitbreiding, is het veel praktischer om nieuwe nutsvoorzieningen binnen en buiten te leiden via deze aan te leggen fundering.

 

glaswanden

Hierdoor krijgt de uitbreiding een dubbele functie: het beste van twee werelden!  De living of relaxruimte kan nu ook als een keuken gaan dienen. Waarom zou u dit doen? Om de volgende redenen: Vergroten van het leefgenot en de veiligheid van koken dankzij een veel grotere inval van natuurlijk licht.

Natuurlijk licht is één van de belangrijkste partners voor een kok in een keuken. Dit verhoogt naast het genot van koken ook de veiligheid tijdens de ‘mise en place’ of het bereiden. Naast de veiligheid is het veel leuker om te koken met zicht op de tuin. Nu geniet u van een overzicht over uw aanrecht en over uw omgeving. Men hoeft geen tekening te maken om te weten dat een rustgevende en mooie open omgeving inspirerend werkt voor iedereen … zo ook voor de kok in de keuken!

 

De beleving

De beleving is even doorslaggevend bij het invullen van een ruimte. Vandaag is de combinatie van living / keuken de keuze bij uitstek omwille van het gemak, de hospitaliteit naar vrienden en familie toe en een keuken werkt verbindend. Geen koken meer in een aparte ruimte, weg van je naasten, maar zintuigelijk genot voor iedereen in deze open ruimte.

Bij plaatsgebrek kan een open ruimte met zijn of haar gedefinieerde units een ideale oplossing zijn op beter wonen. Deze aanpak zorgt meteen ook voor een hedendaagse invulling van wonen. De stijlen van uitbouw of uitbreiding zijn in te vullen naar eigen keuze. Leef groots in een open ruimte, dankzij de vele isolerende raampartijen.

Een goede (half of volautomatische) verluchtingssysteem en dampkap maken het technisch mogelijk om in alle comfort van deze multifunctionele ruimte te genieten.  Waarom niet meer gaan genieten van een dagelijkse routine, of behoefte?

hedendaags wonen


De aangepaste woonuitbreiding

De toepassingen van een woonuitbreiding of leefveranda met een keukeninvulling kunnen uiteenlopend zijn, maar … De ervaring leert ons dat de beste woonuitbreidingen mét keuken steeds die met de minst grote glaspartijen als dak worden bevonden door de klant. Steek al het glas zoveel als mogelijk in glaswanden. Dit geeft u het panoramische zicht waar u zo naar verlangt. Het dak houden we best half of volledig gesloten.

Dit heeft een logische reden. Een keuken is namelijk iets wat we dagelijks gebruiken, zo ook tijdens de warme zomermaanden. En een zomers kookproces is pas fijn als je comfortabel kan koken … in een schaduwplek.

Deze op maat gemaakte aanbouwen door Willems veranda’s, zorgen steeds voor héél inspirerende ruimtes. Want genieten is waar het uiteindelijk allemaal om draait … met of zonder hapje of aperitief!