Skip to content Skip to content

Extra licht en warmte met een woonuitbreiding van Willems

Heel het jaar door optimaal genieten van jouw tuin of buitenleven met een veranda, tuinkamer, pergola of een andere woonuitbreiding van Willems Veranda’s? Het kan! Start alvast met brainstormen en wij doen de rest!

Alles begint bij de oriëntatie van je veranda. Noord, oost, zuid, west… bepalen alles. Een noord- georiënteerde veranda of uitbouw zal extra isolatie of verwarming vragen in de koude periodes waar de dagen een stuk korter zijn dan de warme zomermaanden.

Een zuid- georiënteerde veranda heeft hier geen last van. Deze veranda zal op haar beurt dan moeten ontworpen worden opdat ze een aangename koelte kan garanderen tijdens de warme zomermaanden.

isolerend hoogrendementsglas

Eens de ligging of oriëntatie is bepaald kunnen persoonlijke wensen van de klant worden afgewogen aan de voor- en nadelen vanuit de praktijkervaring.

Wenst de klant veel natuurlijk licht of warmte?

Weet dat het één met het ander gepaard gaat. Veel natuurlijk licht genereert doorgaans ook veel warmte… zei het afhankelijk van het seizoen!

De hedendaagse ontwikkeling van verandabouw staat al ver gevorderd. De huidige veranda’s zijn volwaardige woonuitbreidingen waar de klant elke dag in alle comfort, gebruik van kan maken.

Om tegemoet te komen aan een optimale comfort-beleving voor de klant wordt er gebruikgemaakt van zonwerende glazen om de hitte buiten te houden tijdens de zomerdagen, thermische profielen om de isolatiewaarden te verhogen, en dubbel tot drievoudig glas om een zo minimaal mogelijk verlies te hebben aan warmte in de winter.

 

transparant gelaagd hoogrendementsglas

In de zomer, wanneer de zon loodrecht staat kan men ook nog gebruikmaken van extra stijlvolle zonweringen om de hitte buiten te houden. Ook integratie van klimaatregelaars kan een oplossing bieden. Hierdoor is in een handomdraai de hele ruimte klimatologisch te regelen.

In de winter kan men bij de minste zonnestralen al profiteren van een aangename warmte in een veranda. Dankzij de thermische glazen (noemt men ook hoogrendement-beglazing) is het aangenaam en gezellig vertoeven tijdens de wintermaanden in een veranda.

Het is dus voor elk tijdstip van het jaar een must om te kiezen voor thermisch isolerend glas. Of men nu kiest voor twee, drie of vier glazen wanden. De kwaliteit van meervoudig geïsoleerd glas bij Willems veranda’s is een volwaardige garantie op comfort-beleving bij de klant!

 

zonwerend hoogrendementsglas

Ook de beglazing van wanden - doorgaans zonder zonwerende eigenschappen - zijn doorgaans verschillend dan de beglazing van het dakgedeelte met zonwerende eigenschappen. Deze afwisselend gebruik van type beglazing wordt frequent toegepast om voldoende licht binnen te laten tijdens de tussenseizoenen en de winter, én voldoende ‘direct zonlicht’ in de zomermaanden weg te filteren opdat de veranda, tuinkamer of woonuitbreiding geen bakoven wordt.

Kies dus niet willekeurig meervoudig gelaagd glas. Deze oefening kan men het best uitvoeren in overleg met de specialisten van Willems veranda’s. Want hier wordt de ligging of oriëntatie van de veranda wél belangrijk en dit zal uiteindelijk ook een verschil maken in de totale prijsberekening.