Skip to content Skip to content

De vele voordelen van een aluminium veranda

In de bouwsector is materiaalkeuze cruciaal. Klassieke materialen zoals hout en steen worden in ons klimaat op de lange termijn op duurzaamheid getest.

Dit geldt zeker voor hout. Ook al wordt hout degelijk behandelt, het leeft door, door de omgevingsfactoren als wind, regen en luchtvochtigheid. Dit eist zijn tol na verloop van tijd. Om dit tegen te gaan is aluminium er als het perfecte antwoord gekomen in de bouwsector

Aluminium is het bouwmateriaal van de toekomst. De vele voordelen die aan dit materiaal zijn verbonden zijn groot. Aluminium is niet alleen licht, het is sterk, roestvrij en het is plooibaar in elke gewenste vorm. Geen scheuren of barsten die na verloop van tijd komen opzetten. De toepassingen van aluminium vandaag zijn wijdverspreid. Zo wordt aluminium gebruikt in de automobielindustrie en de vliegtuigbouw, omwille van de duurzaamheid en de sterkte van het materiaal. 

 

De voordelen van aluminium

De eigenschappen van het materiaal zijn gekend. Maar waarom kiezen voor deze toepassing in de verandabouw?

Onze belangrijkste redenen bij Willems veranda’s zijn:

 

Sterk materiaal

Het basismateriaal is een sterk metaal. Hierdoor kan men grote en/of complexe constructies maken die voldoen aan de strenge draagkracht. De grote draagkracht maakt het ook mogelijk dat grote volumes kunnen worden gebouwd in de bouwsector. Hierdoor moeten er niet altijd zware draagbalken worden gestoken om een ruimte te overbruggen. Moderne bouwstijlen maken hier veel gebruik van.

 

Niet onderhevig aan corrosie

Als niet oxiderend materiaal maakt het aluminium uiterst geschikt om toe te passen in situaties die weer en wind kunnen doorstaan. Daarom is dit ook het perfecte materiaal voor woonuitbreidingen, veranda’s of tuinkamers. Het materiaal verweert niet, waardoor het ook niet gaat rotten of zal vervormen en lekkages veroorzaken. Door een goede geleiding van het oppervlakte van aluminium, zal het naadloos blijven aansluiten op de rubberen omlijstingen waarin het glas zich hecht.

 

Moduleerbaar

Doordat aluminium licht is, kan het perfect worden geplooid in de gewenste vormen. Zo kan het ook worden gevormd tot panelen die een mooie sluiting behalen. Hierdoor kan een eenheid in stijl en materiaal worden aangehouden. Geen hoek, bocht of vlak is aluminium te machtig.  

 

Esthetische mogelijkheden

Een gezellige rijwoning, een pittoresk landhuis of een statige pastorijwoning, voor elke leef- en bouwstijl vind je binnen het uitgebreide gamma aan aluminium profielen aangepaste oplossingen. Dankzij zijn natuurlijke sterkte kan men met aluminium profielen slanke raamconstructies maken met de grootste kleur mogelijkheden.

 

Duurzaam

Aluminium is 100% recycleerbaar met behoud van zijn eigenschappen. Het aluminium van ‘oude’ raamprofielen wordt gebruikt voor het maken van nieuwe aluminium profielen. Dit grote voordeel van aluminium is tweemaal positief voor het milieu. Aan de ene kant vergt dit recyclageproces minder energie dan nodig voor de aanmaak van nieuw aluminium en aan de andere kant moet er hierdoor minder basismateriaal (bauxiet) gebruikt worden.

 

Onderhoudsvriendelijk 

Het reinigen van de ramen en het glas kan met dezelfde producten en tegelijkertijd gebeuren. Je moet dus geen extra producten aankopen en je bespaart tijd.

 

Een woonuitbreiding of veranda van Willems zorgt voor het nodige comfort dat je wenst wanneer je een investering voor het leven maakt.  Duurzaamheid, onderhoudsvriendelijk in materiaal, en geen slijtage zoals corrosie maakt dat deze aluminium woonuitbreidingen de beste toepassingen zijn die te vinden zijn op de markt.