Skip to content Skip to content

Een uitbreiding voor de horeca in Wetteren

Willems Dec 6, 2022 11:24:55 AM
Een uitbreiding voor de horeca in Wetteren

Dit project neemt je mee op een reis door de culinaire wereld van Sofie en Jan, waar smaken en elegantie samenkomen in een sfeervolle omgeving. Je zult de inspiratie achter hun project ontdekken, evenals de unieke details die dit horeca-uitbreidingsproject in Wetteren tot een ware sensatie maken.

 

_DSC3913

 

Klant
Sofie & Jan
 
Oplevering
Maart 2022
 
Project Type
Horeca-uitbreiding

 

 

Onze klant is koning!

 

Sofie: Een uitbreiding van onze horecazaak 't Fonteintje in Herzele was een noodzaak. In het weekend moesten we steeds mensen afzeggen, omdat er geen plaats meer was. We moesten dringend op zoek naar een uitbreiding op maat die ook nog eens voldeed aan de strenge veiligheidsvoorschriften in de Horeca.

Mijn man en ik houden van een moderne en lichtrijke aanpak, terwijl de zaak in een historisch pand is gehuisvest. Voor onze klanten, de beleving en voor ons om te werken was het hoog de tijd om meer licht in de zaak te brengen. Een moderne uitbouw was het gepaste antwoord. 

Jan: Het belangrijkste voor ons als zaakvoeders is om zoveel mogelijk ruimte te hebben op een beperkt oppervlakte. Door dit te willen zijn we eigenlijk snel op het idee gekomen om een soort van moderne veranda te kiezen. 

 

_DSC3910

 

Waarom koos u voor een veranda?

Sofie: Licht, licht en nog eens licht! Ik moet hier bijna dagelijks in werken en een goed overzicht over heel het restaurant is echt nodig. Het is wel geen klassieke veranda, omdat tijdens de warme zomermaanden we ons cliënteel beschutting en schaduw willen bieden indien ze dat willen. Daarom hebben we een plat dak gekozen en geen lichtstraat of koepel. 

Jan: Door de grote raampartijen en de bestaande hoogte is er al genoeg licht dat binnen komt. Het plat dak is een ideale manier om alle nutsleidingen en airco mooi in weg te werken. 

 

_DSC3877

 

Hoe kwam u bij Willems terecht?

Sofie: We hebben een reclamespot gezien op télévisie. De reclamespot met die jonge vrouw die geniet in haar grote veranda na een drukke werkdag... dat was perfect het gevoel waar wij op zoek naar waren. De klant wil hier ook ontspannen en genieten.

Jan: Op het internet is er ook veel te vinden, al weet je nooit of de kwaliteit ervan in orde is. Wij zijn naar de toonzaal in Meerhout gegaan en we waren snel verkocht. Het aanbod dat je daar te zien krijgt is indrukwekkend. 

 

_DSC3859
 

Hoe verliep de plaatsing?

Jan: snel en proper. We hebben tussendoor onze zaak, mits wat aanpassingen, toch kunnen blijven open houden.

Sofie: één woord: proper!