Skip to content Skip to content

Een rustieke leefveranda op maat in Hasselt

Willems Dec 6, 2022 11:36:25 AM
Een rustieke leefveranda op maat in Hasselt

Een woonuitbreiding om meer van hun oase van rust te kunnen genieten was de inzet van deze verbouwing. Annelies en Joris hechten veel belang aan hun eigen leef en woonomgeving. Als het weer het toelaat, zijn ze beiden niet weg te slaan uit hun eigen tuin. Indien het weer wisselvallig wordt hebben ze nu de ideale plek om toch temidden van hun tuin te genieten. Een lichtrijke plek geeft de mens een heel positieve vibe. En daar is het hem om te doen bij Annelies en Joris.

 

_DSC4139

 

Klant
Annelies & Joris
 
Oplevering
Juni 2022
 
Project Type
Leefveranda

 

"Onze romantische tuin beleven we nu elke dag!"

 

_DSC4110

 

Waarom koos u voor een woonuitbreiding?

Annelies: Wij hebben een fijne plek temidden van de natuur. Aan groen ontbreekt het hier niet. Maar wat wel een probleem was, was het ontbreken van licht in onze woning. Door in een bos te wonen verlies je al heel snel natuurlijk licht en voelen de dagen een stuk korter aan. 

Joris: Te weinig licht in huis geeft al snel een sombere sfeer. Ook al leef je temidden van al dat groen... licht was wat we nodig hadden. En toen dachten we aan een uitbreiding met zicht op de tuin.

 

_DSC4123

 

Hoe kwam u bij Willems terecht?

Annelies: Via een vriendin zagen we een realisatie van een hedendaagse woonuitbreiding op haar instagrampagina.  We hadden onmiddellijk begrepen dat dit voor ons de oplossing kon zijn, door de hoeveelheid aan raampartijen.

Joris: Bij een moderne woonuitbreiding, draait het allemaal om licht en grote ramen. We hadden evengoed voor een klassieke uitbreiding kunnen kiezen, met grote schuiframen. Maar het glazendak - concept sprak ons aan. Wij moeten het beslist hebben van direct daglicht. Tevens is het ook een leuk extra wanneer de nacht vol sterren is bezaaid.

 
_DSC4131
 

Hoe verliep de verbouwing?

Joris: De grote werken waren gelukkig beperkt. We kozen voor een dragende betonplaat, met één volle muur aan de noordkant. 

Annelies: De rest van de woonuitbreiding werd snel gerealiseerd, na het tekenen van het plan.  

Joris: Wij hebben nooit last gehad van veel werkverkeer. De hele realisatie is op heel korte termijn in elkaar gezet, omdat ze alles reeds op maat in hun productiehallen hebben gemaakt. Eigenlijk moesten ze gewoon nog hier ter plekke assembleren.