Skip to content Skip to content

Een lichtrijke leefveranda op maat in Ieper

Willems Dec 6, 2022 11:06:14 AM
Een lichtrijke leefveranda op maat in Ieper

Een leefveranda in L-vorm brachten Sandrine en Wim uit Ieper de ruime die ze nodig hadden. Deze plek is naast een keuken, leefruimte ook een geliefkoosde plek voor beide ondernemers om te brainstormen over hun bedrijf.

 

_DSC8271-2

 

Klant
Sandrine & Wim
 
Oplevering
April 2022
 
Project Type
Leefveranda

 

 

"Leven met zicht op de tuin!"

 

Een lichtrijke plek brengt steeds meer inspiratie aan dan een doorsnee kantoorruimte. En elke inspiratie is welkom in een drukke en competitieve ondernemerswereld. 

 

_DSC8263-1

 

Waarom koos u voor een leefveranda?

Sandrine: Om onze woning op een optimale manier uit te breiden, waarbij we maximaal kunnen genieten van het licht binnen en met behoud van onze tuin. Onze tuin is al niet groot, en om toch maximaal te kunnen genieten van onze kleine groene oase, was dit de enige oplossing.  Nu genieten we steeds van een veranderend decor dankzij de wisselende seizoenen. 

Wim: Na een stressvolle dag is dit de beste manier voor mij om passief te ontspannen. Ik heb geen groene vingers, maar de natuur boeit mij wel. Geen blinde muren die je zicht belemmeren. Dat is wat voor mij het meeste telt... ontspannen thuis zijn.

 

_DSC8249-1

 

Hoe kwam u bij Willems veranda’s terecht?

Sandrine: Via reclame op facebook. We zagen een woonuitbreiding in de stijl die wij voor ogen hadden. We hebben verschillende realisaties op het internet bekeken en zo zijn we uiteindelijk op de website van Willems terecht gekomen. En gelukkig was er een toonzaal in de buurt. 

De vele realisaties die je daar ziet zijn heel knap. Al snel hadden we onze stijl gevonden! Heerlijk. 

Wim: De begeleiding, vooral technisch dan, hebben ons heel veel tijd en moeite bespaard. Geen onnodige opzoekingen of vragen waar je anders je hoofd over zou breken. Neen, een glasheldere uitleg van wat vandaag de standaard is in isolatie, zonnewering en  onderhoud. We hebben steeds een duidelijk antwoord gekregen op onze vragen. 

 
_DSC8266-1
 
 Hoe verliep de verbouwing?

Wim: De verbouwing is volgens plan verlopen. Nadat alle voorschriften voor de stad Ieper in orde waren, ging het heel snel. Ik had eerlijk gedacht dat de bouw een jaar zou duren, maar de klus was geklaard op 4 maanden tijd.

Sandrine: Voor mij was het belangrijk dat ons huis geen bouwwerf zou worden. De bestaande woning hebben ze goed afgeschermd wanneer ze de betonnen funderingsplaat hebben gegoten. 

Wim: Nadat de betonnen plaat droog was hebben ze op enkele weken tijd de hele constructie komen plaatsen en afwerken. Een echte aanrader!