Skip to content Skip to content

Aluminium tuinkamer: duurzame elegantie

Deze dominant gelegen tuinkamer in hoogwaardig aluminium, temidden van het groen is een geweldige staaltje dat niet alleen het comfort van de klant dient, maar ook een grote meerwaarde biedt aan de woning en de omgeving. De vele transparante glazen wanden van deze tuinkamer creëren een gevoel van verbinding met de natuur, terwijl de afgesloten ruimte beschutting biedt tegen regen en wind. 

De klant wou een uitbreiding van zijn leefwereld met zicht op de parktuin. Met deze prachtig aangelegde tuin in ons achterhoofd begrepen we heel snel de stijl die de klant van ons wou: een romantische realisatie met een stijlvolle knipoog naar het verleden, volledig voorzien en uitgerust van modern comfort!


_DSC0296

Stijl en kleur

We hebben in overleg met de klant bewust gekozen voor de stijl en de kleuren af te stemmen op de omgeving.

Door te kiezen voor een afgestemde stijl en kleur zorgen we dat de woonuitbreiding een harmonieuze uitstraling heeft door een natuurlijke overgang tussen de tuin en de woning na te streven. Dit draagt bij aan een gevoel van continuïteit en eenheid in de buitenruimte.

Ook helpt het afstemmen van de stijl en kleur om de veranda of woonuitbreiding te integreren in de omgeving, waardoor het een natuurlijke uitbreiding lijkt te zijn van de woning in plaats van een vreemd element.

Ook zorgt het ervoor dat de veranda of woonuitbreiding perfect aansluit bij de stijl en architectuur van de woning.

Een afgestemde stijl van woonuitbreiding zal ook beduidend bijdragen tot een aanzienlijke meerwaarde van de woning. Dit wordt als een aantrekkelijke verkoopfactor beschouwd.

 

_DSC0286

Thermisch onderbroken profielen

 

Hier is bewust gekozen voor thermisch onderbroken aluminiumprofielen als draagstructuur. 

De voordelen zijn legio:

Energie-efficiëntie: thermisch onderbroken aluminium profielen helpen om energiekosten te besparen door de warmte-overdracht van de binnenruimte naar de buitenruimte te verminderen.

Isolatie: thermisch onderbroken profielen helpen om de warmteverlies van een veranda te verminderen, waardoor de veranda een stuk comfortabeler is in de winter.

Geluidsisolatie: thermisch onderbroken profielen helpen om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen, waardoor de veranda een rustige en stille ruimte blijft.

Onderhoudsvriendelijk: thermisch onderbroken aluminium profielen zijn onderhoudsvriendelijk aangezien ze niet roesten of verkleuren en eenvoudig schoon te maken zijn.

Esthetiek: thermisch onderbroken aluminium profielen geven een moderne en elegante uitstraling aan een veranda, waardoor het een aantrekkelijke toevoeging is aan een woning.

 

_DSC0275

Puntdak in diamantmotief

 

Er is gekozen voor een diamantprofiel als glazen dak. 

Dit biedt verschillende voordelen: 

Lichtinval: Dit biedt veel lichtinval, waardoor de binnenruimte er helder en ruimtelijk uitziet. Dit is handig bij een woonuitbreiding van een woonkamer of eetkamer. 

Prachtig uitzicht: Een diamantprofiel biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Deze knipoog naar het verleden geeft een grote meerwaarde aan het huis en de prachtige parktuin. Het zorgt voor meer esthetiek en verbinding met de natuur.

Energie-efficiënt: Een glazen dak is energie-efficiënt, aangezien het zonlicht kan worden gebruikt om de binnenruimte te verwarmen. Dit kan helpen om energiekosten te besparen.

Elegantie: Een diamantprofiel geeft een moderne en elegante uitstraling aan een woning.

 

_DSC0265

Door al deze eigenschappen te integreren in deze grote dominant gelegen tuinkamer, temidden van het groen, genieten de eigenaars dagelijks van de natuur, terwijl ze beschermd zijn tegen de elementen.