Skip to content

Tips om uw veranda er als nieuw te laten uitzien!

Willems Jun 15, 2021 6:45:00 AM

De temperaturen stijgen en de dagen lengen. De grote vakantieperiode schreeuwt om te ontspannen en te genieten van de zon. De zomer en nazomer is de beste tijd van het jaar om tijd door te brengen in de tuin of te lezen in uw veranda of tuinkamer.  Ook al is het Belgische weer sinds jaar en dag onvoorspelbaar, een veilige plek om u terug te trekken in een veranda, tuinkamer of woonuitbreiding geeft u toch de optie om te blijven genieten van het uitzicht op uw prachtige tuin als het weer omslaat!

WV_pergola_001_01072020-medium

De Belgische zomers en nazomers staan garant voor barbecues, tuinfeesten, lunchen of dineren buiten en dat al dan niet met familie of vrienden. Wees voorbereid en zorg dat uw veranda, tuinkamer of pergola er op zijn best uitziet voor uw gasten.

Verzeker u van een genotvolle tijd en neem deze tips ter harte.

Een kijk op de sterren.

De bouwtechnieken hebben een lange weg afgelegd sinds de standaard veranda, waardoor een moderne aanbouw, veranda, tuinkamer of woonuitbreiding nu veel opener en energiezuiniger is. Als u een oude veranda wilt laten vervangen, kan dit zonder een nieuwe bouwvergunning, indien alles al vergund was. Een nieuwe glazen woonuitbreiding kan wonderen doen voor uw woning, zowel aan de buitenzijde als aan de binnenkant. Ook zal uw portemonnee er op lange termijn beter van worden dankzij de energiezuinige toepassingen.

veranda met zicht op de sterren

Check uw dakgoot

Als de buitenkant van uw tuinkamer of veranda jaren weer en wind heeft moeten doorstaan is vuilophoping in de dakgoot een normale zaak. Daarom is het belangrijk om dakgoten op jaarlijkse basis te onderhouden en regelmatig schoon te maken, omdat een opeenhoping van bladafval en ander organisch materiaal vuil kan verspreiden en de veranda of tuinkamer er wat slordig uit kan laten zien. Als u denkt dat een deel van het dakgoot-systeem kapot is, moet dit zo snel mogelijk worden vervangen. Dit is doorgaans geen moeilijke ingreep.

Een nieuwe zonwering

Zonweringen zijn een essentieel onderdeel van elke veranda of tuinkamer - ze helpen de hoeveelheid licht die de ruimte binnenkomt te regelen en kunnen de kamer ook doen afkoelen en het meubilair beschermen tegen verschijning schade door de zon. Zonweringen voegen ook een decoratief element toe aan de kamer. Vandaag de dag zijn er diverse en stijlvolle toepassingen voor elk type woonuitbreiding, veranda of zelfs pergola’s voorhanden.  Ook de kleur van de zonweringen zijn perfect op uw type veranda of tuinkamer aan te passen.

zonwering

 

Breng de buitenwereld naar binnen.

Wat de meeste mensen leuk vinden aan veranda’s, tuinkamers en panoramische woonuitbreidingen is het beste van twee werelden: een combinatie van buiten en binnen. Dit gevoel kan u versterken door zoveel mogelijk groen in uw nieuwe ruimte toe te passen. Decoratieve bomen, potplanten en kruiden zien er geweldig uit in open ruimtes. Ook een levende muur met diverse planten kan u beslist proberen. Deze mooie creaties vragen wel enige vorm van aandacht en controleer daarom altijd welke planten geschikt zijn voor de temperatuur en luchtvochtigheid van uw veranda, tuinkamer of woonuitbreiding.

 

groene omgeving veranda

Pas enkele van deze tips toe en uw veranda, tuinkamer of woonuitbreiding zal er steeds als nieuw uitzien!