Skip to content Skip to content

De technische kant van woonuitbreidingen en veranda's

Betoverende woonuitbreidingen, veranda’s of tuinkamers zijn enkel mogelijk dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen. De twee meest in het oog springende materialen zijn uiteraard aluminium en glas. Om steeds meer aan de eisen van de huidige markt te voldoen vraagt dit een grote ingenieuze en technische aanpak. Om een optimaal resultaat te bekomen zijn architecten en ingenieurs nodig om de draagkracht alsook de overspanningen te berekenen, opdat alles duurzaam en veilig wordt geplaatst. Vandaag de dag zijn de betere woonuitbreidingen, veranda’s of tuinkamers volwaardige en eigentijdse realisaties die de strengste Europese normen met gemak doorstaan.

 

woonuitbreiding willems veranda

Een hoogwaardige realisatie van Willems veranda’s en tuinkamers uit het woonuitbreiding- assortiment.

 

Beide materialen zijn, indien hoogwaardig geassembleerd, duurzaam verbonden met elkaar. Het is net die verbinding die maakt dat een woonuitbreiding of een veranda een lang leven is beschoren. Naast een sterke draag en isolerende eigenschap zorgt dit systeem voor een betoverende ervaring van licht en ruimte, in tegenstelling tot klassieke woonuitbreidingen van steen.

 

Aluminium:

Aluminium heeft een sterke draagkracht als constructiemateriaal. Een groot voordeel is dat er geen immens zware balken of ander visueel storende materialen meer zijn nodig zijn om een grote glaspartij letterlijk te kaderen. Het is toepasbaar op verschillende lengtes en diktes van glas.

aluminium draagstructuur

 

Pluspunten:

- Afwerkingsmogelijkheden

- Het is moduleerbaar

- draagkracht

- souplesse

 
willems veranda's glazen dak

 

Door aluminium aan te wenden als ‘framework’ is het esthetische aspect van een veranda of woonuitbreiding enorm toegenomen. Zowel deuren, ramen en draagstructuren voor glazen daken kunnen worden afgestemd op de gewenste kleuren.

 

Glas:

Glas heeft een dubbele functie. Naast het unieke aspect van natuurlijke lichtinval en ruimtebeleving heeft glas een isolerende functie. Dit kan worden bepaald door de klant. Van dubbele beglazing tot meervoud gelaagde beglazing.

Meestal wordt de techniek van Argon gas tussen de glazen gebruikt om een warmteweerstand op te bouwen. De opgewekte warmte blijft binnen in de winter, terwijl het omgekeerd is in de zomer en de zon met haar warmte weet buiten te houden. Dit inert gas werkt als een soort buffer of spouw.

 

argongas thermisch regulerend glas

Een ruim assortiment bij Willems veranda’s  van verschillende types meervoudig gelaagde beglazing

 

Pluspunten:

- moduleerbaar in grote volgens vraag

- esthetische meerwaarde

- beste isolatie / thermisch regulerende glas op de markt

- hoge levensduur

 

Door een hoogwaardige seal rond het glas is het een uiterst duurzaam product. Hierdoor behoudt het naast 100 % transparantie ook haar hoge isolerende en zonwerende waarden.