Skip to content Skip to content

Horeca uitbreiding: een gastvrije bestemming

Pairi Daiza project

Voor startende zelfstandigen, of het nu in de horeca is of als een vrij beroep, is verstandig investeren een kwestie van er op of er onder. Willems weet met meer dan 40 jaar expertise wat zelfstandige ondernemers nodig hebben om succesvol zaken te doen.

Pairi daiza project

Plan van aanpak

Een opstart of een uitbreiding van je zaak is een ingrijpende gebeurtenis. Om dit in goede banen te leiden kiest Willems steeds om de beste grafische en technische tekenaars en ingenieurs in dienst te nemen. Na een degelijk gesprek en een grondige analyse ter plaatste gaan de ingenieurs aan de slag, om een zo goed mogelijk plan te maken volgens de specifieke wensen van de klant.

Veelal wordt er tijdens de gesprekken met de ondernemers de vraag gesteld of ze hun zaak moeten sluiten tijdens de verbouwing- of aanpassingswerken. Begrijpelijk, maar dat is niet altijd de regel. Bij de horeca gebeurt het regelmatig dat door het succes van de zaak er nood is ontstaan om meer ruimte te hebben om de klanten comfortabel te bedienen. 

 

Blijf uw zaak runnen terwijl wij ontwikkelen

Doordat de hele productie van de realisatie in onze eigen ateliers gebeuren is de hinder zo minimaal mogelijk bij grote verbouwing- of uitbreidingswerken. Eens de fundering of draagplaat is gegoten kan het opbouwen beginnen. In feite is dit assembleren, omdat alle onderdelen reeds op maar zijn gemaakt en getest in de eigen productiehallen. Hierdoor nemen we heel veel druk weg  bij de klant, alsook heel veel wanorde en rommel dat normaliter bij een klassieke verbouwing komt kijken.

 

Seir gebouw

Bij het restaurant Seir in Kasterlee werd er gekozen voor een paviljoen model. Door deze aanbouw ontstond er de mogelijkheid om het bestaande restaurant open te houden, terwijl de assemblage van de Willems realisatie aan de gang was. Hierdoor werden de lasten en de kosten die bij zo een operatie komen kijken tot een minimum herleid. 

Een ideale biotoop voor levensgenieters werd uiteindelijk werkelijkheid. Genieten staat naast wat op het menu staat, ook centraal dankzij de lichtrijke Willems realisatie. Elke klant geniet van een lunch of een diner met zicht op de natuur... wat naadloos aansluit bij de visie van de getalenteerde uitbaters.

 

Seir vanbinnen

 

Door te kiezen voor een Seir (serre- gevoel) hebben de eigenaars niet alleen hun zaak alle eer aangedaan, maar ook een zo groot mogelijke ruimte weten te realiseren op een beperkte oppervlakte. Het opentrekken van muren en het plafond met lichtrijke raampartijen zorgen ervoor dat de klant zich niet opgesloten gaat voelen in een ruimte.  Ook zorgen de grote meervoudig gelaagde glaspartijen er voor dat het nieuwe terras naadloos overgaat in de binnenruimte. Door het dakconstructie door te trekken ontstaat er een moderne pergola-invulling ... geheel passend bij het geheel nieuwe concept van Seir.

 

Duurzame constructie

Duurzame constructies

De basis van elke realisatie of uitbreiding is vervaardigd uit hoogwaardig materialen. Bij Willems  is het belangrijk dat elke constructie elk type weer aankan. Kwaliteit wordt bepaald door de duurzaamheid van elke constructie. Door alles zelf te maken behouden we daarmee de 100% kwaliteitscontrole over een project. Want per slot van rekening is een veranda, tuinkamer, pergola of woon of zaakuitbreiding een investering voor het leven!

 

AFSPRAAK MAKEN