Skip to content Skip to content

Welke soorten woonuitbreidingen bestaan er?

veranda

Ongeacht of de winter, zomer, herfst of lente op zijn of haar einde loopt, elk typerende periode van het jaar is en kan een reden zijn om een woonuitbreiding, poolhouse, veranda of tuinkamer te overwegen.

Er zijn redenen genoeg te bedenken om uw leefwereld een nieuwe wending te geven die ze verdient: Een mooie lichte ruimte om warme zomeravonden door te brengen, het ochtendgloren ten volle beleven aan de ontbijttafel, familiebijeenkomsten in een sfeervolle open ruimte of koude witte winterdagen beleven vanuit een comfortabele en een warme plek.

degelijke romantische woonuitbreiding

Een Willems veranda stelt u in staat om 365 dagen te genieten van je thuisplek.

 

Kortom, om deze droom of verlangen om te zetten in de realiteit is het echter belangrijk om tijdens de planningsfase zorgvuldig rekening te houden met alle factoren van grootte om de juiste woonuitbreiding of veranda voor u te bekomen. De logische vraag die volgt is:

Maar welke grootte, vorm of volume past het best bij uw situatie? 

 

Hier zijn een paar dingen om te overwegen:

Waarvoor:  

Stel uzelf de vraag: waar wens ik de woonuitbreiding, veranda of tuinkamer voor gebruiken?

Als u ruimte hebt, maakt het kiezen in grote het een stuk makkelijker, maar evengoed moet u echter oppassen dat u de grootte van uw huis of tuin niet overweldigt. Een manier om te voorkomen dat een woonuitbreiding of veranda uw buitenruimte inhaalt, is door af en toe uzelf de vraag te stellen waarvoor de woonuitbreiding gaat dienen. Dit helpt u makkelijk om de juiste grootte te koppelen aan de functie die u voor ogen hebt.

romantische hobby tuinkamer

Een willems veranda’s romantische tuinkamer afgestemd op de noden van de klant.

 

De verschillende noden om een woonuitbreiding of veranda vorm te kiezen zijn legio. We kennen allemaal de veranda, de orangerie, tuinkamers en poolhouse. Al deze realisaties hebben specifieke eigenschappen die voor die typische functie zijn ontworpen. De stijl en grootte is echter persoonlijk, en daarom vrij in te vullen naar eigen smaak.

 

De grootte:

De grootte van de uitbreiding die u kiest, kan naast de functie ook worden bepaald door de stijl die u verkiest. Een eenvoudig ontworpen aanbouw veranda of tuinkamer is bijvoorbeeld meestal langwerpig, maar niet erg diep.  Dit is ideaal voor mensen met beperkte buitenruimte. Een orangerie daarentegen, met de typische puntige vorm qua dak, werkt beter bij een groot omgevingsoppervlak.

majestueuze woonuitbreidingEen Willems veranda’s totale woonuitbreiding in harmonie met de omgeving.

 

Het volume:

Het volume van een woonuitbreiding, veranda, orangerie of tuinkamer is in België en de omliggende landen eerder gekoppeld aan de specifieke wetgeving betreffende ruimtelijke ordening. Doorgaans geeft men hier helder en duidelijke informatie op bij de dienst ruimtelijke ordening van uw gemeente.

regelgeving bouwvoorschriften

Wanneer u graag op al deze vragen geholpen wenst te worden in uw zoektocht en bij het maken van een juiste keuze op maat van uw wensen, aarzel dan niet om raad in te winnen bij de ‘professionals in het vak’!