Skip to content Skip to content

Stel jouw ideale woonuitbreiding samen met Willems

Vandaag de dag worden we nog dikwijls geconfronteerd met hardnekkige vooroordelen als het over veranda's gaat. Mensen hebben nog steeds bij het woord veranda een beeld van een glazen aanbouw die als een oven in de zomer en een frigo in de winter functioneert. In de jaren 80 en 90 was dit wel het geval en hadden ze dikwijls vormelijk minder stijl en karakter. Vandaag is dit bij Willems veranda's absoluut niet het geval. Als het op vernieuwing en degelijkheid aankomt zijn de Willems veranda's woonuitbreidingen, poolhouses, tuinkamers of pergola's vooruitstrevend en toonaangevend in binnen en buitenland. Niets heeft bij Willems veranda's nog met de oudere veranda’s van vroeger te maken. Neen, het zijn in het oog springende innovatieve 'glas en aluminium' constructies die hoge toppen scoren architecturaal alsook op technisch en iso-thermisch vlak.

 

leefveranda
 

Kamers versus ruimte

Ook qua ruimtebeleving ervaren we met een Willems veranda's vandaag de dag de woning op een heel andere manier dan pakweg 30 jaar geleden. Zo kwam een jaar geleden Ellen met haar gezin polshoogte nemen bij Willems veranda's. Als gezin van vier kozen ze bewust voor een woonuitbreiding bij Willems veranda's.

Vele huizen, zo ook het huis van Ellen en haar gezin, zijn nog op een klassieke manier ingedeeld. Elke kamer had een specifieke functie. Hier speelt Willems veranda's handig op in door daar zowel budgetvriendelijk als vakkundig een antwoord op te geven. De verwachting van Ellen en haar gezin was een optimale ruimtelijke beleving ervaren! Het gezin van Ellen is namelijk hecht en hun dagelijks ritueel na een drukke werkdag is tijd maken voor elkaar, hetzij in de keuken, aan tafel of in de zetel. Bij Willems veranda's maken ze er hun vak van, om meerdere ruimtes tot één grote transparante leefruimte te creëren , waar het gezin centraal komt te staan!

 

De positieve ruimte

Door te kiezen voor open en geïntegreerde ruimtes realiseren we nieuwe beleving bij onze klanten. Hoe opener de ruimte, hoe positiever ze door mensen wordt ervaren. Verschillende universitaire studies tonen namelijk aan dat ruimtelijke beleving op het werk, buiten als thuis, stress bij de mensen daadwerkelijk doet afnemen. Door de keuken, leefruimte alsook de tuin met elkaar te verbinden als één doorlopende multifunctionele ruimte, waar bovendien veel lichtinval aanwezig is, functioneert het gezin van Ellen nu veel meer afgestemd op elkaar. Nu een jaar later, wordt ten huize Ellen bij het aperitief-moment, na een drukke werkdag, alles met iedereen van het gezin losser en opener besproken.

Het verschil tussen aanbouw en veranda

 

De keuze

Als dit, zoals de getuigenis van Ellen en haar gezin, een rechtstreeks gevolg is van de Willems veranda woonuitbreiding, dan is hun opdracht als meesterlijke verandabouwer meer dan geslaagd. Een thuis waar beleving voorop staat! Dat is waar Willems veranda's als team voor staat! Een kwaliteitsvolle beleving als de belangrijkste hoeksteen van het gezin en het huis!  Geen bakken, zweten of puffen in de zomer of bevriezen in de winter.