You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

×
Offerte
Toonzalen
Contact
329_B20748A71_tuinkamer_12
329_B20748A71_tuinkamer_7

Project in de kijker uit Keerbergen

Woonruimte en keuken in combinatie met een leefveranda herleiden tot één grote leefruimte? Berlina en Michel uit Keerbergen durfden het aan en het resultaat is verbluffend. Hun leefveranda van maar liefst 52 m² verbindt de woonruimte en de keuken op unieke wijze met de tuin.

Waarom koos u voor een leefveranda?

Berlina: Michel komt uit Haacht, waar hij op een appel- en perenplantage woonde. Hij voelde zich daar zo goed, dat hij zich ook hier wilde laten omringen door groen. Dankzij onze mooie tuin met grote bomen voelden we ons al snel thuis. Maar sinds de leefveranda er staat, voelen we ons zowel binnen als buiten in de natuur. Dat is het gevoel dat we zochten.

Michel: Ik wilde ook absoluut een open keuken. Daarom besloten we om de buitenmuur te slopen en de leefveranda te laten samensmelten met een deel van de keuken en woonruimte. Nu hebben we vanuit de keuken en de rest van de leefveranda direct contact met de tuin. Dat gevoel hadden we vóór de leefveranda niet.

Berlina: We zitten nog maar zelden in onze oorspronkelijke woonkamer. We vertoeven bijna altijd in de keuken, aan de eettafel of in de zithoek. En dat is eigenlijk allemaal in de leefveranda.

329_B20748A71_tuinkamer_8

We kozen voor ervaring en betrouwbaarheid

Hoe zou u de stijl van uw leefveranda omschrijven?

Michel: Tijdloos, want er zit van alles in. Het is moeilijk om er een specifieke stijl op te plakken. We wilden dat iedereen zich er goed in voelt. Als ik op de reacties afga, zijn we geslaagd in onze opzet. We hebben trouwens ook overwogen om een doorkijkhaard te laten plaatsen tussen de zithoek en de eettafel. Uiteindelijk hebben we beslist om dat plan voorlopig op te bergen, omdat een haard dat aangename ruimtegevoel misschien wat zou belemmeren.

Berlina: Over de kleur van de leefveranda hebben we trouwens wel even getwijfeld. Eerst wilde ik een ecrukleur, maar die paste niet bij de rest van onze woning. Uiteindelijk kozen we voor een donkere kleur die mooi contrasteert met onze lichte gevelsteen

Hoe kwam u bij Willems veranda’s terecht?

Michel: Omdat we ervaring en betrouwbaarheid zochten. Onze leefveranda was zo’n grote investering dat we het risico niet konden lopen om met om het even wie in zee te gaan. Mocht er ooit iets mislopen, willen we er zeker van zijn dat we ook op lange termijn kunnen rekenen op een ervaren en betrouwbare verandabouwer. Daarom kozen we voor Willems veranda’s.

Heeft uw leefveranda zijn nut al bewezen?

Berlina: Absoluut! We zijn amper nog in de oorspronkelijke living te vinden! Eigenlijk enkel af en toe ’s avonds, omdat de televisie daar staat. Ik zou de leefveranda gewoonweg niet meer kunnen missen. Vroeger was de keuken afgesloten, waardoor je van daaruit niet makkelijk kon praten met iemand in de woonkamer. Nu hebben we een open keuken en dat is voor ons zeker een pluspunt.

329_B20748A71_tuinkamer_9

Wenst u advies over een woonuitbreiding?

Vraag een offerte