You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

×
Offerte
Toonzalen
Contact
332_B30294A71_tuinkamer_7
332_B30294A71_tuinkamer_2

Project in de kijker uit Binderveld

Anna en Willy uit Binderveld haalden met hun leefveranda heel wat extra licht en ruimte in huis. Ze kozen voor een origineel concept, met een extra zithoek in een zeshoekige erker. In het verlengde werd ook een pergola opgetrokken. Het resultaat oogt bijzonder stijlvol.

Waarom koos u voor een leefveranda met pergola?

Willy: Omdat we graag in de natuur zitten, of in een ruimte met veel natuurlijk licht.

Anna: Vroeger hadden we enkel zicht op de tuin door het keukenraam. Dat was gewoonweg niet genoeg. Nu zitten we heel vaak in de leefveranda en soms zien we zelfs eekhoorntjes rondhuppelen. Dan voelen we ons echt in de natuur, terwijl we eigenlijk binnen zitten. Een zalig gevoel!

Willy: De pergola namen we er graag bij. We wilden namelijk een stuk terras waar we altijd droog konden zitten. Dat is bijvoorbeeld de ideale plek om in de zomer een barbecuetoestel te plaatsen bij onzeker weer. Toen we dit model in de toonzaal zagen, waren we meteen verkocht. We hoefden dus niet lang te zoeken.

Anna: Het was de juiste beslissing om die pergola er meteen bij te nemen. Nu sluit hij naadloos aan bij de leefveranda. Mochten we de pergola pas achteraf aangebouwd hebben, was het misschien veel moeilijker geweest om zo’n mooi geheel te creëren.

332_B30294A71_tuinkamer_6

Onze leefveranda is goud waard

Hoe verliep de plaatsing van uw leefveranda?

Willy: Zonder problemen. Omdat slecht winterweer de plaatsing van een leefveranda meestal bemoeilijkt, was de bouw pas gepland in april. Maar de winter was erg mild, waardoor de werken al in februari konden starten. Dat was een aangename verrassing! Het weer bleef gelukkig zacht, dus de Willems-medewerkers konden elke dag vlot doorwerken. Ze beschikten in de tuin ook over voldoende ruimte om al al hun materiaal klaar te zetten. Dat werkt een stuk makkelijker.

Anna: Het team bestond aanvankelijk uit vier plaatsers, vanaf de tweede dag kwamen er nog een paar extra werkkrachten bij. Omdat ze zo hard werkten, maakte ik soms verse soep voor hen. Ze waren me zeer dankbaar, want het was tenslotte nog februari.

Heeft uw leefveranda de verwachtingen al ingelost?

Willy: Elke dag opnieuw. We zitten er eigenlijk veel vaker dan in de woonkamer. Met kerst zetten we zowel in de woonkamer als in de leefveranda een kerstboom. Ook de kersttafel dekken we in de leefveranda. Dat zegt eigenlijk al genoeg over hoe belangrijk de leefveranda voor ons is. In de zomer organiseren we graag een barbecue of een gezellige drink. Dan zetten we de schuiframen open, zodat we makkelijk kunnen verhuizen als het wat frisser wordt.

Anna: Het vele licht is zó aangenaam dat je al snel niet meer zonder kan. Ik kan hier makkelijk uren zitten om helemaal tot rust te komen met zicht op de tuin. In de winter hangen we graag vogelhuisjes in de tuin. Dan kunnen we heel goed zien hoe de vogeltjes er gretig gebruik van maken. Prachtig! Onze leefveranda is echt goud waard.

Wenst u advies over een woonuitbreiding?

Vraag een offerte