Skip to content Skip to content

Een landelijke orangerie: creëer prestige en meerwaarde

Landelijke veranda

Een hedendaagse tuinkamer is een ding, maar een stijlvolle landelijke orangerie vraagt een heel andere architecturale aanpak. Deze stijlvolle prestigieuze realisaties zijn niet zomaar een serre of een aanbouw. Enkel een doordachte aanpak zorgt voor een feilloos eindresultaat.

Ook bij nieuwbouw wordt er steeds meer op ons als specialist in veranda en woonuitbreidingen beroep gedaan om stijlvolle of tijdloze constructies te realiseren die het totaalontwerp een grote meerwaarde geven op esthetisch en op financieel gebied.

orangerie

 

Prestige

Een mooie toepassing hiervan is de prestigieuze landelijke orangerie.

Deze landelijke orangerie heeft verschillende functies. Dit is niet zomaar een aangebouwde tuinkamer of een grote serre. Deze orangerie dient aan de ene kant als een sas tussen twee gebouwen en aan de andere kant als de ideale vakantieplek in huis om dagelijks in terug te trekken.

Als sas, verscholen tussen twee bouwunits biedt het een grote verkoeling tijdens warme zomers en aan de andere kant een vlotte en comfortabele doorgang tijdens de andere seizoenen.

Aan de zuid-westenkant is een stijlvolle, naar analogie van de bestaande bouwstijl, een orangerie-uitbouw. Deze plek biedt een dagelijkse vakantie aan, aan de bewoners. Van hier uit kunnen ze genieten van hun natuurvijver en het zicht over de taalgrens in België.

Door gebruik te maken van thermisch geïsoleerd aluminium zijn de realisaties duurzaam en gebruiksvriendelijk doorheen de vier seizoenen.  Ook is dit vandaag de dag, nog de enigste manier om kwalitatief een orangerie te bouwen, conform aan de isolatienormen van Europa.

landelijke orangerie

De oude industriële of romantische constructies uit staal, denk maar aan de koninklijke serres in Laken,  zijn mooi maar regelrecht een koudebrug en daarom ongeschikt om in te wonen.

Gelukkig hebben we ontwerpers en specialisten in huis om met hedendaagse materialen en toepassingen sfeervolle orangerieën te ontwikkelen die gerust naast de industriële pareltjes van landhuizen en kastelen van weleer mogen staan.  

 

Traditioneel

Door de traditionele stijl van een orangerie aan te houden, ben je niet gebonden aan een bepaalde landelijke stijl van bouwen. Een oranjerie in traditionele of landelijke stijl is als een tijdloze constructie voor traditionele bouwstijlen. Je kunt het zo beladen of romantisch maken als je wil, of je gaat terug naar de essentie ervan. Een traditionele orangerie oogt als een kroonstuk bij een landelijke bouwstijl. Opmerking: voor moderne woningen passen beter moderne woonuitbreiding constructies. Een moderne woning zou in een te schril contrast staan met deze prestigieuze realisaties met hun typische puntdakconstructies. Bij moderne woningen passen beter de gekende kubusvorm als hedendaagse woonuitbreiding.

woonuitbreiding

 

Meerwaarde

Ook vallen deze types van constructies niet onder de gewone traditionele bouwvoorschriften. Let op, dit wil niet zeggen dat er geen regelgeving voor bestaan, integendeel. De regelgeving is enigszins anders dan de klassieke manier van bouwen met stenen. Hierdoor kan er door een competente architect creatief mee worden omgesprongen om zo een zo goed mogelijk bouwvolume te bekomen. En waarom niet? Het is een win-win situatie voor iedereen. Je woning wordt een stuk groter en een stuk gezonder om in te wonen dankzij het grote aanbod aan natuurlijk lichtinval. Aan de andere kant geven deze prestigieuze ontwerpen een grote financiële meerwaarde aan je woning en een esthetisch karakter voor de omgeving.

Wil u weten of uw woning ook deze slimme en stijlvolle manier van woonuitbreiding aankan, neem dan gerust contact op met ons, en wij klaren het voor u uit.