Skip to content Skip to content

Woonuitbreidingen en veranda’s in combinatie met zonnepanelen

Woonuitbreiding met zonnepanelen

Doe je voordeel en bespaar dubbel op je energiefactuur! Ga de toekomst zonnig tegemoet dankzij een woonuitbreiding of veranda van Willems in combinatie met zonnepanelen.

 

Naast de gekende isolerende voordelen van een degelijke woonuitbreiding of veranda met meervoudig gelaagd glas, wel of niet in combinatie met een zonwerende filter, is het nu steeds meer de trend om deze types van woonuitbreidingen ook uit te rusten met zonnepanelen.

steel look veranda

Door het installeren van zonnepanelen op je woonuitbreiding of veranda kun je profiteren van de voordelen van duurzame energie.

Besparen op energiekosten

Het installeren van zonnepanelen op je woonuitbreiding of veranda kan je helpen geld te besparen op je energierekening. Zonnepanelen genereren namelijk gratis en duurzame energie die je kunt gebruiken om je huis van stroom te voorzien. Dit betekent dat je minder elektriciteit van je energiemaatschappij hoeft af te nemen, waardoor je energiekosten dalen.

Maak even snel zelf de rekening: In België wordt er gemiddeld genomen tussen de 850 en 950 kWh per jaar opgewekt per kWp geïnstalleerd zonnevermogen. Dus als we uitgaan van een zonnepaneel met een vermogen van 300 Wp, dan zou dit paneel in België jaarlijks tussen de 255 en 285 kWh kunnen opwekken. Niet slecht! Deze gratis energie gecombineerd met de hoge isolatiewaarden van een Willems woonuitbreiding of veranda levert u veel comfort op … ook op lange termijn!

zonnepanelen en veranda

Duurzaam leven

Door het installeren van zonnepanelen op je woonuitbreiding of veranda, draag je bij aan een duurzamere wereld. Je vermindert de CO2-uitstoot en verkleint daarmee je ecologische voetafdruk. Bovendien worden zonnepanelen steeds betaalbaarder en efficiënter, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om ze te installeren.

 

Waardevermeerdering van je woning

Een woonuitbreiding of veranda met of zonder zonnepanelen verhoogt de waarde van je huis. Potentiële kopers zijn namelijk steeds meer geïnteresseerd in duurzame woningen en zijn bereid om meer te betalen voor een woning met een lager energieverbruik en hogere duurzaamheidsprestaties. Bovendien kan een woonuitbreiding of veranda de algemene uitstraling van je huis vergroten, wat de verkoopbaarheid kan verbeteren.

zonnepanelen woonuitbreiding

Wanneer je overweegt om zonnepanelen op je veranda te installeren, is het belangrijk om rekening te houden met de kleur van de panelen in combinatie met de kleur van je veranda. Een veranda of woonuitbreiding in de "steel look" stijl is de beste keuze omdat de kleuren overeenstemmen.