Skip to content

Waarom je voor een type woonuitbreiding moet kiezen

Willems May 15, 2021 7:00:00 AM

Bepaal zorgvuldig ‘waarom’ u een uitbreiding nodig heeft. Meestal omvat het antwoord op de vraag ‘waarom’ al snel wat de beste keuze aan uitbreiding u zal dienen. Er zijn echter veel toepassingen voor een woonuitbreiding, dus hebben we besloten om enkele verschillende toepassingen te geven.

 

De perfecte eetkamer voor vrienden en familie

We hebben niet allemaal het geluk een aparte eetkamer bij ons thuis te hebben, maar op deze manier kan ze gemakkelijk in uw woonuitbreiding worden gecreëerd.

Uw nieuwe aanbouw is het perfecte excuus om een ​​lichtrijke eetkamer te hebben. En afhankelijk van de grootte van uw woonuitbreiding, kunt u ervoor kiezen om zowel een eet- als woonruimte te hebben. Hierbij kan een groot keukeneiland een verstandige invulling zijn als u graag etentjes onder vrienden en familie organiseert. De sterkte aan deze manier van woonuitbreiding is het opteren voor een panoramisch zicht op de tuin.

lichtrijke en panoramische oplossingen

Een ruimte om in te ontspannen

Het lichtrijke van een veranda helpt het buitenleven naar binnen te halen, waardoor het de perfecte plek is om te ontspannen terwijl u uitkijkt op uw tuin. En als het op ontspanning aankomt, deel de ruimte dan ook zo in. Door gezellige hoekjes te creëren komt u al snel tot rust na een behoorlijk drukke werkdag. De klassieker voor deze vorm van uitbreiding is de veranda.

 

Een werkruimte of bureau

Niets kan op tegen een lichtrijke ruimte. Dit is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar het is ook bewezen dat het de productiviteit tijdens het werken verhoogd. Dankzij het overvloedig aanwezig zijn van daglicht is concentratie kinderspel geworden. Kiest u om vooraan een stijlvolle woonuitbreiding te doen, dan kan je zonder problemen een zelfstandige praktijk of beroep ondersteunen. Ook fiscaal wordt dit zeer interessant.

glazen dak

De speelkamer

Als u jonge kinderen of grote kinderen in uw gezin heeft, is het ombouwen van uw veranda in een speelkamer de perfecte manier om een ​​ruimte te creëren waarin ze kunnen ontspannen en plezier kunnen hebben. Hoe groter de kinderen, hoe groter de behoefte aan ruimte. Hiervoor lenen de veranda’s of tuinkamers met glazen dak zich perfect voor. Aangepast aan de stijl van het huis, bieden ze bovendien een financiële meerwaarde aan de woning.

 

De tuinkamer

U kunt ervoor kiezen om als natuurliefhebber een echte groene oase te maken, dankzij de vele toepassingen van tuinkamers. Deze bestaan in alle denkbare maten en kleuren. Denk maar aan de mooie stijlvolle orangeries of zelfs uitstekende paviljoens omringd door het groen.

In tegenstelling tot een tuinserre kunt u de temperatuur van uw tuinkamer beter regelen, dankzij de thermo - regulerende beglazing. Door een juiste opbouw van plantgoed te kiezen is het zelfs mogelijk om in de volle zomers koele schaduwplekken te realiseren zonder steeds gebruik te moeten maken van extra zonnewering.

aanbouw pool house pergola

De pool house

Een pool house, staat niet noodzakelijk los van de woning. door een stijlvolle integratie kan u eigenlijk genieten van 2 werelden… die van een gesloten poolhouse, of die van een open of halfopen pergola aan uw zwembad. Ook een combinatie van beide is mogelijk. Hierdoor is het mogelijk om alle noodzakelijke technische benodigdheden die bij een zwembad komen kijken, stijlvol een plaats te geven of weg te werken uit het zicht van alles en iedereen.