Skip to content Skip to content

Energiezuinig: meervoudig gelaagd glas en zonwerend

meervoudig gelaagd glas

De verandabouw heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke evolutie doorgemaakt, vooral op het gebied van energie-efficiëntie en duurzaamheid. Een belangrijke innovatie in deze sector is het gebruik van meervoudig gelaagd glas en zonwerende glaspartijen. In deze wetenschappelijke blog bespreken we de voordelen van deze geavanceerde glassoorten en hoe ze bijdragen aan een energiezuinige en comfortabele veranda.

veranda

Meervoudig gelaagd glas

 

een overzicht: Meervoudig gelaagd glas, ook wel isolatieglas genoemd, bestaat uit twee of meer glaslagen die zijn gescheiden door een gasgevulde ruimte of een vacuüm. Argon is een edelgas dat vaak wordt gebruikt als isolerend gas tussen de glaslagen van meervoudig gelaagd glas. Dit komt doordat argon een lagere thermische geleidbaarheid heeft dan lucht, wat betekent dat het beter isoleert en warmteverlies door het glas vermindert. Het gebruik van argon tussen de glaslagen draagt dus bij aan de verbeterde thermische isolatie van het meervoudig gelaagde glas, wat een van de belangrijkste voordelen is van dit type glas in verandabouw. Deze tussenruimte werkt als een isolator, waardoor de warmteoverdracht door het glas aanzienlijk wordt verminderd. In vergelijking met enkel glas biedt meervoudig gelaagd glas aanzienlijke voordelen op het gebied van thermische en akoestische isolatie, veiligheid en energiebesparing.

energiebesparend glas

Thermische isolatie en energiebesparing

 

Een van de belangrijkste voordelen van meervoudig gelaagd glas is de verbeterde thermische isolatie. Door de warmteoverdracht te verminderen, helpt meervoudig gelaagd glas om de temperatuur in de veranda beter te reguleren. Hierdoor blijft de ruimte in de winter warmer en in de zomer koeler, wat leidt tot een lager energieverbruik en lagere verwarmings- en koelingskosten.

 

Zonwerende eigenschappen

 

Bepaalde soorten meervoudig gelaagd glas zijn speciaal ontworpen om zonwerende eigenschappen te bieden. Dit glas bevat een dunne coating die infrarood- en ultraviolette straling blokkeert, terwijl het zichtbare licht doorlaat. Deze zonwerende eigenschappen helpen om de zonnewarmte buiten te houden en voorkomen dat meubels en vloeren verbleken door blootstelling aan Uv-straling.

gelaagd glas

Het gebruik van meervoudig gelaagd glas in verandabouw biedt vele voordelen, zoals een verbeterde thermische isolatie en akoestische demping. Daarnaast kan specifiek zonwerend glas helpen om de zonnestraling te verminderen en het comfortniveau te verhogen. Dit alles draagt bij aan een verhoogd comfort en lagere energierekeningen voor de bewoners. Het is daarom een verstandige keuze voor iedereen die van plan is om een veranda te bouwen of te renoveren.

Bij het kiezen van het juiste glastype, is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van het gebouw en de omgeving waarin het zich bevindt. Door samen te werken met een ervaren en professionele verandabouwer, kunnen klanten het perfecte glas voor hun veranda selecteren en genieten van alle voordelen die het biedt.