Skip to content Skip to content

Hoe optimaal genieten van je zwembad

Een poolhouse is een vrijstaande structuur die los staat van uw huis en in de nabijheid gelegen is van een zwembad. Strikt genomen is een poolhouse een permanente plek die dienst doet als opbergruimte of als een handige kleedruimte bij een zwembad. Deze structuren zijn handig en te verkrijgen in alle stijlen en kleuren die het best aansluiten bij jouw zwembad.

Maar een poolhouse kan vandaag de dag ook een duurzame constructie zijn die het toelaat om meer dan alleen maar te genieten van je zwembad alleen. Bij Willems veranda’s zijn de constructies op maat gemaakt opdat ze evengoed als volwaardige gastenverblijven of als tweede woonst kunnen dienen vlakbij je zwembad. Ook biedt Willems veranda’s de mogelijkheid om evengoed met open structuren te genieten van je zwembad. Enkele realisaties nader bekeken:

poolhouse

 

Een poolhouse

In een poolhouse kunnen extra handdoeken, ligstoelen en parasols worden opgeborgen, evenals schoonmaak- en onderhoudsmateriaal voor het zwembad. Maar eerlijk gezegd zou dat alleen maar saai zijn. Een stijlvolle hedendaagse poolhouse is een ideale vakantieplek om je met vrienden of familie terug te trekken in eigen tuin. Zo kun je een loungehoek creëren met een stijlvolle bar die de gasten verwent.  

poolhouse alleenstaand

De grootte van een poolhouse kan sterk variëren, afhankelijk van de beschikbare ruimte op het terrein. Een poolhouse voegt ook extra waarde toe aan het huis en verhoogt de algemene aantrekkingskracht van het pand ook. Een poolhouse, in combinatie met een zwembad, geeft een grote luxueuze uitstraling naar vrienden en familie.

 

Een zwembad-lounge – pergola

Een andere interessante toepassing is de open lounge structuur. Het is een mooie versmelting tussen een poolhouse en een pergola. Door de aanbouw aan de bestaande woning kan deze realisatie dienst doen als pergola, eetplek, loungehoek, avondterras of als een poolhouse bij het zwembad. Deze open structuur geeft u de vrijheid om in te vullen naar believen.

pergola lounge

Deze open constructie laat door een gesloten dak, het toe om 365 dagen per jaar gebruik van te maken. Je hoeft geen meubelstukken op te bergen tijdens de koudere maanden;

Ook de jeugd weet deze eigen plek te appreciëren en te gebruiken als hun hang-out plek onder vrienden.

 

Een volwaardige multifunctionele realisatie

Een derde type invulling van poolhouse is de ruimte die dienst kan doen als volwaardig gastenverblijf. Deze ruimte is voorzien van alle nutsvoorzieningen die zowel zwembadgebruikers als vrienden minimaal nodig hebben tijdens hun verblijf. Een compleet ingerichte badkamer maakt dat dit ook als kangoeroewoning kan dienst doen. Een trend die zich steeds meer en meer doorzet.

poolhouse met badkamer

 

De voor- en nadelen van een poolhouse

De voordelen zijn legio. Naast het gebruiksgemak voor de zwembadliefhebber is het een handige plek voor al je zwembadmateriaal. Ook is het een ideale plek voor een feestje onder vrienden of familie. Ook de meerwaarde voor je bestaande woning is een groot pluspunt.  Een belangrijk voordeel is ook de duurzaamheid en kwaliteit van de gebruikte materialen. Het spreekt voor zich dat een aluminium structuur zich beter leent tot deze realisaties dan een houten structuur. Ook is aluminium veel onderhoudsvriendelijke dan houten bijgebouwen, die om de paar jaar een specifieke behandeling nodig hebben in onderhoud.

De nadelen hebben alleen maar betrekking op de onderhoudskosten die een poolhouse met zich meebrengen. Dit is zoals elke bestaande woning, en hangt af van de afwerkingsgraad en complexiteit van het beoogde bijgebouw. De nadelen van onderhoud verdwijnen natuurlijk wanneer men kiest voor de open lounge structuur of een type realisatie die aangebouwd is aan de bestaande woning.

poolhouse in je tuin

Als je je afvraagt of een poolhouse echt waarde kan toevoegen aan uw huis, dan is het antwoord; ja! Experten plaatsen de toegevoegde waarde op ergens tussen de 6 en 9%. Een niet mis te verstane investering die echt loont.