Skip to content Skip to content

Tips en opties voor het verwarmen van je veranda

Tuinkamer verwarmen

De belangrijkste reden van een woonuitbreiding, tuinkamer of een veranda is om in alle comfort te genieten van je omgeving. Ook de temperatuur van een veranda speelt hier een belangrijke rol in. Denk maar aan de koude of natte wintermaanden in onze regio. Maar als je denkt aan verwarmen is het belangrijk om alle factoren die hier toe bijdragen even op te sommen.

 

Tuinkamer

Hoe kan ik het beste mijn veranda of tuinkamer verwarmen?

De beste manier om te verwarmen is in de eerste plaats preventief denken. Isoleer uw veranda degelijk opdat verwarmen betaalbaar en comfortabel blijft. De meest voor de hand liggende optie is kiezen voor een degelijk en goede isolatie. Wees voorzichtig op de markt van verandabouwers omdat veel spelers dit aan hun laars lappen. In de markt zijn er veel verandaconstructies die niet of nauwelijks isolatiewaarden zijn. Een betrouwbare verandabouwer zal u steeds op deze optie wijzen en het beste aanbieden.

 

Dubbele en drievoudig gelaagd glas

Op de markt zijn er dubbele en drievoudig gelaagd glas, waartussen het edelgas Argon zit om een optimale isolatie te bekomen. Ook de profielen zijn best geïsoleerd, anders creëer je een koudebrug en zal verwarmen nooit de gewenste temperatuur halen. Wanneer u deze stappen bij het kiezen van een veranda respecteert, zal u elk seizoen comfortabel kunnen genieten van uw uitbreiding.

 

Verwarmen met een airco

Dit is een van de populairste manieren om een veranda te verwarmen. Een mooi ingebouwde airco maakt gebruik van een omkeerbare warmtepomp. Dat betekent dat ze in de zomer de ruimte kan afkoelen en in de winter kan verwarmen. Een airco heeft ook nog eens het voordeel dat het snel een ruimte kan opwarmen. Hierdoor is het gemakkelijk om uw gewenste temperatuur te regelen in uw veranda.  Alles wordt mooi ingebouwd, waardoor het zicht piekfijn er blijft uitzien. Dit is een keuze die zeker garant staat voor een comfortabele seizoensbeleving.

Tuinkamer verwarmen

 

Vloerverwarming

Bij het bouwen van een veranda of tuinkamer is het normaal om de ondergrond te isoleren. Vandaag is dat een betonnen plaat in combinatie met een isolatielaag voorzien om geen grondkoude te voelen. Deze isolatie draagt veel bij aan het comfort van een ruimte. Vloerverwarming in een veranda kan ook. Het heeft wel voordelen. Dit type verwarming neemt geen plaats in beslag en voelt in de winter comfortabel aan, aan je voeten.  

 

Klassiek radiatoren

Ook klassieke radiatoren zijn gebruikelijk als verwarmingsoptie. Alleen is het niet altijd evident om uw verwarming een geschikte plaats te geven, gezien de grote glaspartijen. Maar ook hier zijn verschillende opties mogelijk om dit wel te bereiken. Klassieke veranda’s hebben hier doorgaans minder last van dan moderne grote glasconstructies. Deze moderne veranda’s geven gemakkelijker de voorkeur aan vloerverwarming of via de warmtepomp van een airco-installatie. Ook de kleur van een radiator is perfect aan te passen aan de achtergrond.

warme tuinkamer in de winter

 

Optie zonnepanelen

Wat zeker de moeite waard is om eens te informeren is de combinatie van verwarmen en het gebruik van zonnepanelen. Dit zou de kost van verwarmen kunnen drukken en zo uw ecologische voetafdruk verkleinen.

 

Conclusie

Het is van groot belang om voor een volwaardige en geïsoleerde woonuitbreiding, tuinkamer of veranda te kiezen. Laat u niet in met de goedkope glasconstructies die op de markt zijn, want ze zullen u zeer teleurstellen zowel in de zomer als in de winter. Kies voor geïsoleerde profielen en voor dubbel of meervoudig gelaagd glas.  Ze zullen u zowel in de zomer beschermen als in de winter veel geld en problemen uitsparen.