Skip to content Skip to content

Een tuinkamer voor verschillende doeleinden

Een degelijke tuinkamer is zoveel meer dan een lichtrijke leefruimte alleen. Doorgaans is een tuinkamer een lichtrijke woonuitbreiding met zicht op de tuin. Maar deze stevige en geïsoleerde aluminiumconstructies zijn moduleerbaar naar de wens van de klant en daardoor een ideale oplossing voor bepaalde passies of zelfs vrije beroepen en zelfstandige activiteiten.

 

De groene vingers:

Elk jaar wanneer de lente zich aandient, kriebelt het bij heel wat mensen om terug hun groene vingers bezig te kunnen zijn. Maar de voorjaarsdagen zijn grillig en onvoorspelbaar in België. Om die reden schaffen heel wat mensen met groene vingers een serre aan om hun passie veilig te stellen.

Maar een serre is niet altijd het ideale antwoord voor planten en groen liefhebbers.

Vroeger had je alleen een te koude of een te hete serre als plantenliefhebber.

 

Een goede en ruime tuinkamer biedt wel de voordelen, die een serre niet heeft aan de planten, net als voor de mensen. Vandaag de dag zijn tuinkamers allemaal temperatuur geregeld en daardoor naast een ideale ruimte om uw passie te beleven, ook een ideale leefruimte voor veel mensen om in te vertoeven. Waarom niet het beste van twee werelden met elkaar verbinden? Geen overdreven hitte tijdens de zomers en geen condenserende vochtige voorjaarsperiodes zoals die in serres ontstaan. Geef jezelf en uw planten de bescherming die het nodig heeft, en geniet van elkaars aanwezigheid.

15

Ook zijn er vandaag de dag steeds meer startende zelfstandigen met een passie voor bloemen, die deze oplossing voor hun opstartende bloemenzaak verkiezen.

 

De startende zelfstandige:

Of je nu een kinesist bent die naar een extra ruimte zoekt voor uw patiënten, of een yogalerares bent die een kwaliteitsvolle zen-ruimte nodig heeft … deze lichtrijke woonuitbreidingen zijn ook een veelgebruikte toepassing voor kleine zelfstandigen. De voordelen zijn legio. De gewonnen oppervlakte van uitbreiding is procentueel veel ruimer dan wanneer er op een klassieke manier wordt bijgebouwd. Het is veel lichtrijker en daardoor als veel aangenamer en gezonder voor mensen èn het is snel en proper te bouwen.

zen

Snel en proper:

Een woonuitbreiding of tuinkamer van Willems veranda’s wordt in de eigen productiehallen geproduceerd, waardoor de klant weinig of geen last heeft van grote werken ter plaatse. Dit geeft de klant ruimschoots de tijd om alles naar wens aan te passen voor een zo optimaal mogelijke woonuitbreiding te bekomen.

Een duidelijke planning en afspraken zorgen ervoor dat de assemblage, levering en plaatsing in een mum van tijd kan worden gerealiseerd bij de klant thuis. 

 

Een lichtrijke uitbreiding:

Een lichtrijke uitbreiding heeft een gezonde weerslag op haar bewoners. Door de hoeveelheid aan natuurlijk licht voelen mensen zich gelukkiger en gezonder in hun vel. Men heeft zelfs doorgaans de behoefte om vaker buiten te zijn hierdoor. Ook de lucht en de temperatuur worden geregeld, wat zorgt voor een optimale beleving voor de klant. Geen condens of klam gevoel dankzij de hoge isolatie-eigenschappen, maar pure comfort beleving en uitstraling. Wellness ruimtes, of het nu voor privé of professioneel gebruik is, zijn gebaat bij deze slimme constructietoepassingen. Niet alleen de beleving wordt intenser, ook de regulatie van lucht- en vochtpercentage is volledig te controleren. Koppel hieraan nog een transparante overkapping en de beleving voor de klant is ongeëvenaard. Genieten is de boodschap!

wellness

De extra oppervlakte:

Grootte wordt enerzijds bepaald door de wens van de klant en anderzijds door de bouwvoorschriften van de gemeente waar je woont. Bij een klassieke woonuitbreiding zijn zware funderingen en steunmuren nodig om zo een ruimte te overspannen. Dankzij hoogwaardig aluminium zijn de constructievoordelen enorm. Je bespaart door het gebruik van hoogrendementsglas of dubbel en drievoudig gelaagd glas, veel vierkante meters aan extra ruimte ten overstaan van buiten-, spouw- en binnenmuren.  Doe de optelsom en ontdek hoeveel m2 je hebt gewonnen!