Skip to content Skip to content

De steellook woonuitbreiding: de trend voor 2023

steellook veranda

De ‘steellook’ is al even op de markt, maar het lijkt erop dat het nu echt de grote doorbraak gaat krijgen in 2023! Alles wordt steeds meer en meer ’steellook’. Dit gaat van ramen tot stijlvolle glazen scheidingswanden in thuis of op kantoor. Dit geeft aan dat het niet alleen een trend zal zijn, maar een blijvende stijl. En dat heeft zo zijn redenen, want naast de look zijn er ook heel wat voordelen aan de steellook gekoppeld die de noden van vandaag invullen!

 

steellook

Steellook is zoals het begrip al zegt ‘een staal-ogende uitstraling’. Maar dit wil niet zeggen dat ‘steellook’ per definitie bestaat uit staal. Het is een ‘look’ die de industriële stijl van staal weerspiegelt, maar zelden nog in staal wordt uitgevoerd. Vandaag de dag wordt aluminium als basismateriaal aangewend om deze trendy look te bekomen.  Waarom dan niet gewoon staal als draag- en constructiemateriaal gebruiken? Het is toch meer dan sterk genoeg?

 

Staal vs aluminium:

Vandaag is het niet meer staal, omdat staal en zéér slechte isolatiewaarde heeft. Wanneer je nu een veranda in echt staal zou laten zetten, heb je misschien de look maar zeker geen comfort. Al gebruik je dubbel gelaagd glas, het stalen frame, of de draagstructuur in staal, zal een enorme koudebrug worden waardoor je de ruimte nooit zal kunnen opwarmen. Dit is een beetje zoals stoken met de ramen open. Maar gelukkig is er aluminium. De steellook van Willems is het beste van deze twee werelden. De karakteristieke ‘look’ van staal blijft bestaan, maar je geniet bovendien ook van de grote isolatiewaarde van aluminium omdat de profielen volledig thermisch onderbroken zijn.

moderne woonuitbreiding

De prijs:

Een andere reden waarom Aluminium wordt aangewend en niet staal is de prijs. Het is niet zozeer het verschil in prijs van grondstof die staal zo duur maakt, maar het productieproces. Staal is een zeer arbeidsintensief product om te modelleren. Naast de gekende kwaliteiten van sterkte en overbruggingslengte vraagt staal veel werkuren om in de gewenste vorm en lengte te krijgen. Daarom wordt staal nog steeds gebruikt bij overbruggingen en ondersteuning van zware draagmuren. Voor een fijn resultaat als veranda-bouw, waar elke millimeter onderling naadloos moet aansluiten, is aluminium de allerbeste optie. Met aluminium kunnen we zonder problemen alle mogelijke complexe structuren modelleren. Mee dankzij computergestuurde machines worden aluminium dragers en panelen tot op de millimeter geplooid en versneden. Dit laat zich uiteindelijk positief voelen in de portemonnee, … uw portemonnee!

stalen ramen

Het grote voordeel van de steellook:

Met aluminium als drager is het gemakkelijk om een bepaalde look te bekomen. De steellook is er één van. Deze wordt mat of glad aangeboden. Een ‘steellook’ heeft een stijlvolle uitstraling die zowaar bij elke bouwstijl past … niet alleen modern, maar ook landelijke bouwstijlen blenden naadloos met deze stijl.

In beide gevallen levert de ‘steellook’ een esthetische meerwaarde aan je woning.  En gezien de trend blijvend zal zijn, mag je er van uitgaan dat het op lange termijn ook een financiële meerwaarde zal opleveren aan je woning.