Skip to content Skip to content

De prijs van een poolhouse of zwembadoverkapping

trendy poolhouse

Naast comfort, genieten en gezond leven zijn zaken als ‘prijs’ even belangrijk voor veel mensen. Om een schatting te geven van wat nu een poolhouse kost, is niet voor de hand liggend omdat dit van veel zaken afhankelijk is. De prijs bij een poolhouse wordt niet alleen bepaald door de grootte, maar door de complexiteit en de afwerking van een poolhouse.

 

volwaardige poolhouse

Op de markt zijn er verschillende type poolhouse's die allemaal uiteenlopend zijn van prijs. Wanneer er gekozen wordt voor een duurzame en kwalitatieve realisatie die voor decennia bedoelt zijn, dan spreek je van 15.000 euro tot de prijs van een kleine woning. Dat lijkt misschien op het eerste zicht veel, maar is perfect logisch.

 

Comfort bepaalt het genot!

Een poolhouse is geen tuinhuisje of carport, maar een volwaardige realisatie die tegen weer en wind moet kunnen. Ook is een poolhouse geen plek waar je alleen zwembadbenodigdheden in worden wegstopt.

Een poolhouse is op zijn minst een comfortabele plek waar genieten centraal staat en waar ook elke vorm van comfort bij de hand is. Neem nu ravottende kinderen die na enkele uren spelen in het zwembad je huis binnen stormen met natte voeten en druipende kleding op zoek naar de douche. Of denk aan de ochtend na een feestje met vrienden of familie aan het zwembad … de rommel is meestal niet te overzien.

zwembadoverkapping

Een poolhouse heeft een belangrijkere functie te vervullen dan alleen maar een technische ruimte voor het zwembad.

Willems veranda’s heeft hier enkele passende antwoorden op, opdat genieten de boodschap blijft. Elke poolhouse is steeds op maat van de klant gemaakt. En elke klant wil het volgens zijn of haar manier. Voor de ene klant is een spoelbak en een buitendouche genoeg, terwijl andere klanten verlangen naar een poolhouse met een aparte badkamer, naast een loungehoek of aperitiefplek. Voor de ene klant past een aansluitende pergola nog het best bij het zwembad, om in alle rust te kunnen tafelen met vrienden en familie, terwijl andere klanten een volwaardige loungehoek verkiezen boven een outdoor plek.

 

Dus, niet alleen maar de grootte bepaalt de kost, maar ook de afwerking. En dit geldt voor alle constructies die duurzaam horen te zijn. Kwaliteit is niet goedkoop, want stoelt op vakmanschap en degelijke materialen. Wanneer de prijs verleidelijk goedkoop wordt voorgesteld, mag je er zeker van zijn dat je moet inboeten op andere vlakken zoals kwaliteit, comfort of afwerking.

Bepaal daarom zelf eerst goed wat je nodig hebt om te kunnen genieten en kies doordacht. Want elke realisatie van deze omvang is bedoeld om decennialang mee te gaan en elke type weer te kunnen weerstaan.

Kies verstandig, en leef slim!