Skip to content Skip to content

De nodige zonwering en airco voor een veranda

klimaat regeling

Een veranda, woonuitbreiding of tuinkamer is een lichtrijke ruimte waar genieten de boodschap is. Maar wanneer je een toonzaal gaat bezoeken, bekijk je de realisaties in hun ideaalste omgeving. Ze zijn in deze toonzalen niet onderhevig aan volle zon, slagregen of vrieskoude. Kwaliteitsvolle realisaties hoeven qua constructie en materiaal helemaal niet af te zien van deze weersextremen. Maar wat wel belangrijk is om over na te denken en vooraf mee in beschouwing te nemen is uw eigen comfort beleving. Deze knappe realisaties worden zelden zonder de nodige zonwering of klimaatregelaars verkocht.

Een overzicht van de standaard opties:

Zonwerende beglazing

Dit is een ‘must have’ voor de in de zomer. Door de zonwerende beglazing zal er aanzienlijk minder zonlicht rechtstreeks door het glas komen waardoor de veranda of woonuitbreiding minder snel opwarmt tijdens de zomermaanden. Dit wil zeggen dat er ook een stuk minder moet gekoeld worden in de zomer. Omgekeerd zorgen de zonwerende beglazing wel voor een aangenaam opwarmend effect tijdens het voor- en najaar. Dit komt door de brekingsindex in het glas met laaghangende zonnestalen in het voor- en najaar.

Glas met een G-factor van 0,40 laat bijvoorbeeld 40% van de zonnewarmte door, of houdt met andere woorden 60% tegen.

Zonwerende beglazing is zeker de moeite waard om te overwegen.

 

Externe zonwering

Naast zonwerende glazen kan er ook gekozen worden voor externe zonwering. Dit zijn screens en luifels.  Deze opties zijn te verkrijgen volgens kleur en afwerking van de gekozen realisatie. Screens en luifels zijn effectief om de zon buiten te houden, maar zijn ook veel meer onderhevig aan de weerelementen. Dit zal hun levensduur sterk inperken.

 

Interne zonwering

Interne zonwering functioneert van binnen uit. Naast de zonwerende beglazing kunnen interne zonweringen de woonuitbreidingen en veranda’s georiënteerd naar het zuiden mee helpen afkoelen in de zomer. Hier kan voor automatische kunststoffen rol-screens of verfijnde lamellen naar smaak worden gekozen. Deze manier van zonwering is effectief en minder onderhevig aan extreme weerelementen zoals dit met de externe zonwering wel het geval is.

Klimaatregelaars

Een klimaatregelaar is eigenlijk onmisbaar in een woonuitbreiding, veranda of een tuinkamer. Dit zorgt voor de perfecte of gewenste temperatuur zowel tijdens de zomermaanden als tijdens de wintermaanden. Een klimaatregelaar gaat over de koeling als over de warmte van een ruimte. Met eenvoudige instellingen is uw woonuitbreiding of veranda automatisch te regelen qua temperatuur.

 

Warmtepomp

Deze klimaatregelaar kan aangesloten worden op verschillende systemen om te koelen en/of te verwarmen. Een warmtepomp is de gekendste manier om zowel af te koelen tijdens de warme zomermaanden en op te warmen in de winter.

 

Airco

Wanneer u alleen maar wenst af te koelen tijdens de zomermaanden, dan is een airco voldoende. Door hun stille werking en hun visueel mooi integreerbare systemen zijn deze airco’s een favoriete optie bij de meeste woonuitbreidingen.

Kwaliteit volstaat niet alleen in de realisatie, maar moet ook ervaren worden door de klant. Boet daarom nooit in aan comfort en verzeker u van een zorgeloze en ontspannende ervaring met een Willems woonuitbreiding, veranda of tuinkamer.