Skip to content

Van terrarium naar een riant nieuw onderkomen voor de komodovaranen in Pairi Daiza dankzij Willems veranda's

Willems veranda

Expertise voor veeleisende bewoners

In het Koninkrijk van Ganesha in Pairi Daiza liggen majestueuze rijstvelden die zachtjes golven in de wind, bananenbomen en exotische bloemen die ontluiken onder de streling van de zon, … En daar, vlak bij onder meer de Tijgertempel en het Bad van de Heilige Olifanten, vindt u sinds kort een gloednieuw onderkomen voor de komodovaranen.

Het team van Pairi Daiza wilde immers een nieuw verblijf realiseren voor hun komodovaranen. Om aan de heel specifieke noden van deze uitzonderlijke dieren te kunnen beantwoorden (de juiste hoeveelheid licht, warmte, vochtigheidsniveau, …) werd de expertise van het team van Willems tuinkamers en veranda’s ingeroepen. We zijn trots dat Pairi Daiza voor dit project voor Willems koos en dat we dit project tot een goed einde hebben gebracht. U kunt het resultaat én de bewoners zelf gaan bewonderen in het dierenpark!

pairi daiza

Een thuis voor Alpha, Bravo en Charlie

De komodovaraan is de grootste hagedis ter wereld. Hij kan tot 3,5 meter lang zijn en meer dan 100 kg wegen. Deze soort werd pas bij het begin van de twintigste eeuw ontdekt. Zijn afschrikwekkende voorkomen, de lange gevorkte tong, krachtige klauwen en de tred van een prehistorisch reptiel hebben hem zijn bijnaam ‘draak’ opgeleverd ... al spuwt hij geen vuur! In Pairi Daiza wonen 3 komodovaranen: Alpha, Bravo en Charlie.

veranda

De uitdaging

Tot voor kort woonden de 3 hagedissen in een terrarium in schip Mersus Emergo in Pairi Daiza. In het voorjaar van 2018 echter vonden de verzorgers dat het tijd was voor een groter verblijf. Op enkele dagen tijd bouwden we een heuse veranda voor Alpha, Bravo en Charlie. Dit was een stevige uitdaging:

  • De veranda bestaat uit twee compartimenten met een totale oppervlakte van 70 m² en biedt voldoende ruimte aan 3 meterslange komodovaranen

  • Uiterst kwalitatieve materialen en isolerend glas garanderen de veiligheid voor mens en dier.

    In een voorafgaande studie berekenden we de juiste oriëntatie, hoeveelheid daglichttoetreding, isolatie, vochtigheidsniveau, … om de perfecte leefomstandigheden te creëren voor de hagedissen

  • De montage van het verandaproject ter plaatse nam slechts 5 werkdagen in beslag, om de werking van Pairi Daiza zo weinig mogelijk te verstoren

veranda pairi daiza

Van een plan tot een duurzame realisatie

METEN

Een afspraak ter plaatse met onze adviseur helpt u om een realistische kijk op de uit te voeren werken te krijgen.

Het aantal m², de complexiteit van de constructie, de gekozen opties en het volume bepalen in grote mate de basisprijs van een woonuitbreiding.

OFFERTE

Onze offertes zijn realistisch en transparant, opdat de klant van in het begin weet waar hij of zij aan toe is.

PRODUCTIE

Eens alles is ingepland, kan de productie in de eigen productiehallen worden aangevat. Een productieverantwoordelijke volgt elke stap tijdens het proces zorgvuldig op zodat een vlotte plaatsing van de constructie mogelijk wordt.

PLAATSING

Vakkundige plaatsers komen met de nieuwste technieken ter plaatste. Dit zorgt voor een propere en vlotte oplevering en een minimale werf-bezetting van uw woning.

Een werfverantwoordelijke zorgt steeds voor een 100% tevreden oplevering bij de klant.

Een toonzaal in uw buurt

Breng ons een bezoek en laat u inspireren

 

 

Toonzaal<br>Ardooie

Toonzaal Ardooie

West-Vlaanderen

Toonzaal Denderhoutem

Toonzaal Denderhoutem

Oost-Vlaanderen

toonzaal-kampenhout

Toonzaal Kampenhout

Vlaams-Brabant

Toonzaal Meerhout

Toonzaal Meerhout

Antwerpen

Toonzaal Spy

Toonzaal Spy

Namen

Toonzaal Louveigné

Toonzaal Louveigné

Luik

Toonzaal Frameris

Toonzaal Frameries

Bergen

Ontdek ook onze andere Willems veranda's realisaties

woonuitbreiding

Woonuitbreidingen

_DSC0246-1-1

Poolhouses

pergola's

Pergola's