• OFFERTE ?
  • Tel.: +32 (0)55-21 85 31

Te midden van het groen!

Een tuinkamer of orangerie?

  • 01 / 01

Een tuinkamer, de perfecte locatie om de dag te beginnen.

Tuinkamers zijn er in alle stijlen en vormen. neo-klassiek, romantisch, industrieel of hedendaags. Steeds wordt er met aandacht gewerkt naar optimale isolatie normen voor de winter en met thermisch regulerend glas voor de zomer.

Een tuinkamer is zoveel meer dan een glazen extensie van een huis. Vele klanten kiezen bewust voor een tuinkamer als oplossing voor hun passie. Deze passie kan gaan van groene vingers tot het zich in alle rust terug trekken om te lezen of te schrijven.

Een tuinkamer staat garant voor genot. Tuinkamers van Willems veranda's zijn ontworpen en gebouwd om een leven lang mee te gaan. Een perfecte plaats dus om je passie de vorm te geven die het verdient.

Een orangerie, zoveel meer dan een wintertuin alleen.

Vroeger was een wintertuin of orangerie de enige manier om exotische planten te laten overwinteren, maar tegenwoordig biedt een orangerie zoveel meer: in de eerste plaats een fijne leefruimte voor jezelf, maar ook voor je planten die hierdoor optimaal kunnen gedijen.

 

Een orangerie is een tuinkamer die geschiedenis uitstraalt. Het is niet enkel een wintertuin, maar een volwaardige uitbreiding met een typische uitstraling. Hoogwaardige materialen zorgen ervoor dat men vandaag de dag niet meer moet inboeten aan comfort.

Een orangerie met een lange geschiedenis.

De oorsprong van de orangerie gaat terug tot in de Renaissance. Ontdekkingsreizigers namen exotische planten mee van hun verre reizen, terwijl de klimatologische omstandigheden in Europa echter verre van ideaal waren om deze planten tijdens de koude winters in leven te houden.

Kleine glazen kassen, of serres werden vervolgens kunstmatig verwarmd om de ideale temperatuur te verkrijgen. Deze kweekruimtes evolueerden al snel naar ontmoetings- en ontspanningsruimtes. Zo ontstond de hedendaagse orangerie, tuinkamer en leefveranda.

De hedendaagse orangerie: een staaltje van technische hoogstand.

Wie vandaag een orangerie wil bouwen, krijgt een waaier aan mogelijke technologische snufjes mee: automatische ventilatie- & verwarmingssystemen, kunstmatige verlichting. Maar voor sommigen is het gewoon een gezellige leefruimte met een prachtig zicht op de tuin.

Of je nu kiest voor een orangerie, tuinkamer of leefveranda, je doet zo'n investering voor het leven. Laat dus niets aan het toeval over.

 

  • 01 / 04

37 jaar ervaring en vakmanschap

Dit laat zich niet onopgemerkt passeren. Door de opgebouwde kennis en duizenden realisaties weet Willems veranda's steeds meer het vertrouwen te winnen van mensen die opzoek zijn naar een betere en kwalitatieve levensstijl. 

  • 01 / 04
  • 02 / 04

37 jaar duurzame realisaties

Alles staat en valt met kwaliteit. Wanneer de materialen van de beste kwaliteit zijn vervaardigd, is de basis reeds gelegd van een duurzame vertrouwensband. 

 

 

  • 02 / 04
  • 03 / 04

37 jaar de beste willen zijn.

Dank zij een team van wel meer dan 250 in het vak opgeleide werknemers kunnen we ons specialisten op het terrein noemen .

  • 03 / 04
  • 04 / 04

37 jaar de klant aan het woord.

Elke realisatie is op maat van de klant gemaakt en uniek in zijn soort. Dankzij een team aan ontwerpers en experten realiseren we jouw droomproject!

  • 04 / 04

Vraag vrijblijvende informatie klik hier.